Haberler

Keşan Hayvan Pazarının Üzeri Kapatıldı

Keşan Belediye Mezbahası arkasında bulunan Hayvan Pazarı'nın üzeri kapatılarak daha modern ve kullanışlı bir hale getirildi.

Keşan Belediye Başkanı Opr.Dr. Mehmet Özcan ile Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz 16 Ekim 2018 Salı günü burada bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Burada konuşan Özcan, hayvan pazarı ile ilgili başlatılan çalışmanın sona erdiğini belirterek "Burasının üzeri kapatılarak hem buraya gelen hayvan üreticilerimizin hem de müşterilerinin daha modern bir tesisten faydalanacaklarına inanıyoruz. Bu çalışmayı yakın bir zamanda Pazaryerimizde de uygulayıp burasının üzerini de kapatmayı hedefliyoruz. Bu konuda da firma yetkilileri ile görüş alışverişinde bulunuyoruz. Kendilerinden bu konuda görüşlerini alıyoruz. En kısa sürede pazaryerimizin üzerinin kapatılması için adımları atacağız" dedi.

Çalışmaları yapan Firma Proje Müdürü Adem Öksüz de şunları söyledi "Burada kulandığımız malzeme galveniz çeliğin bir üst malzemesi olan Alimünyum Çinko Silisyum maddesi kullandık. Bu sistem çelik sistemlere göre daha güvenli ve emniyetli bir sistem olarak bütün dünyada kullanılıyor. Firma olarak yerinde imalat yapıyoruz. Makine ile rulo halinde gelen saçların imalatını yapıyoruz. Burası 1100 metrekare gibi bir alanı yaklaşık 1 hafta içerisinde tamamladık. Pazaryeri ile ilgili olarak da başkanımızla bir çalışma yapıyoruz. Yerinde imalatı yaptıktan sonra 1000 m2 bir alanı 10-12 gün içerisinde tamamlıyoruz." Şeklinde konuştu.

Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz da , Keşan Ticaret Borsası olarak Trakya bölgesinde iki tane ruhsatlı pazardan birine sahip olduklarını belirterek " Bölgemizde hızlı bir şekilde değişim var. Biz de bu değişime ayak uydurmak için hem yönetimsel hem de teknolojik anlamda ilçemizi bir adım öteye taşıma anlamında yönetim olarak meclis olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Bu uygulanan projeyi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden modelledik. Keşanımıza da bu projeyi kazandırdığımızdan dolayı mutluyuz. Titizlikle söz verdiğimiz hedeflerimize adım adım devam ediyoruz. Mezbahamızda ayrıca yeni bir soğuk hava deposu yapıyoruz,bunun monaray sistemi bitti. Yapılan çalışmalarımız daha önce Keşan Belediyesi ile yaptığımız ortak hizmet protokolü dahilindedir. Burada başkanımızın bizim projelerimize her zaman öncülük etmesi ve birlikte çalışma anlamında bizleri mutlu ediyor. Hayvan pazarımız 300 büyük baş hayvan kapasitesindedir. " dedi.

Özcan ve Kaymaz daha sonra yeni yapılan buzhaneye geçerek burayıziyaret ederek çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verdiler.

Kaymaz, bu işin de Keşan Belediyesi ile yapılan ortak hizmet protokolü kapsamında yapıldığını belirterek "Bu projeleri biz hazırlıyoruz ve başkanımıza onaya sunuyoruz. Projeler Keşan Belediyesi tarafından yapılıyor. Daha sonra harcanan bedel mahsuplaştırılıyor." Dedi.

Özcan da kalıcı yapılan yatırımların mülk sahibine ait olduğunu ve yapılan harcamaların Keşan Ticaret Borsası'ndan mahsup edilerek karşılandığını belirterek "sonuçta yatırımı Keşan Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz. "şeklinde konuştu.

Necmi Kaymaz, yaz dönemlerinde kesimlerin yoğun olduğunu ve iki soğuk hava deposunun soğutmaya yetmediğini vurgulayarak, "Dolayısıyla etlerdeki beklemeden dolayı sıkıntı yaşıyorduk. Başkanımızla yaptığımız görüşme sonucu bir soğuk hava deposuna ihtiyacımız olduğunu dile getirdik. Kapasitemizi % 60arttırdık. Yine belediyemizin yapmış olduğu bir hizmet bizim arıtmamız var. Bu arıtmayla ilgili de kapasitemizi arttırdık. Tüketicilerimizin daha sağlıklı et tüketmesi için, üreticilerimizin üretmiş olduğu ürünlerin en uygun şartlarda değerlendişrmesi için gerekli olan bütün çalışmaları Keşan Borsası ve Keşan Belediyesi olarak ortak işbirliği adı altında sürdürmeye devam ediyoruz. Bunları yapmak zorundayız arkadaşlar, çevremize sürekli yeni yatırımlar geliyor. Biz bunları yapmadığımız zaman buradaki potansiyeli oraya kaydırmış oluruz. Yapılan yatırımların hepsi Keşanımız içindir. Soğuk hava depomuzdaki çalışmalar 1 ay içersinde tamamlanacak. " Dedi.

Borsa Veterineri Hüseyin Kadri Güntekin' de mezbaha olarak halkın hizmetine devam ettiklerini vurgulayarak " Yapılan son çalışmalarla ve yenilemelerle beraber kendimizi yeniden organize ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kaymaz Keşan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title