Haberler

Keşan Festivali Devam Ediyor

18-24 Temmuz 2011 tarihleri düzenlenen 9.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri devam ediyor.

21 Temmuz 2011 Perşembe günü etkinlikler şöyle gerçekleşti;

TİYATRO

21 Temmuz 2011 Perşembe günü Uçta Sanat Tiyatrosu tarafından Saat 16.00'da Erikli'de Açık Hava Sanat Atölyeleri kurarak "Yüz Boyama","Takı", "Origami","Balon Kıvırtma", "Resim" ve "Fotoğraf" Atölyelerini açarak çocuklar için etkinlik yaptılar.

Kocaeli Bölge Tiyatrosu saat 18.00'de Şehitlik Parkı'nda "Çizmeli Kedi" ve saat 20.00'de İsmail Eker Parkı'nda"Annem Bizi Seviyor" ve saat 21.00'de Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde "Ağustos Böceği ve Karınca" adlı çocuk oyunları sergilendi ve bu oyunlar çocuklar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

ERİKLİ SAHİLİ'NDE YARIŞMALAR YAPILDI

Bu yıl festival etkinlikleri çerçevesinde Erikli Sahili'nde ilk kez çeşitli spor yarışları yapıldı.

ÇUVAL VE HALAT ÇEKME YARIŞMASI

21 Temmuz 2011 Perşembe günü Erikli Sahili'nde çocuklar arasında Çuval ve Halat Çekme Yarışmaları yapıldı. Bu yarışmada dereceye girenlere ödülleri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından verildi.Yarışmalara sahildeki çocuklar ve aileleri de izleyici olarak büyük ilgi gösterdiler.

YAĞLI DİREKTEN BAYRAK ALMA YARIŞMASI

Çuval ve Halat Çekme Yarışması'nın ardında Yağlı Direkten Bayrak Alma ve Yüzme Yarışmaları yapıldı.

Yağlı Direkten Bayrak Alma Yarışması'nda katılımcıları cesareti ve bayrağı almak istediği sırada denize düşmeleri ilginç sahnelerin yaşanmasına neden oldu.

Yarışmacılardan Enes Teymen yaklaşık 7 metre boyundaki gres yağla yağlanmış direğin ucunda bulunan bayrağı alarak yarışmayı kazanmış oldu.

Bu yarışmayı kazanan Enes Teymen'e de Cumhuriyet Altını ve plaketi Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından verildi.

YÜZME YARIŞMASI

Yapılan yüzme yarışmasında da erkeklerde Metehan Erdem birinci , Doğan Önkoyun ikinci ve Onur Can Eler üçüncü olurken; kızlarda da Beril Kırbıyık birinci, Merve Akbaş ikinci ve Fatma Küçükgiray'da üçüncü oldular.

Yüzme yarışmasında da dereceye girenlerde ödülleri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, Belediye Meclis Üyeleri Yılmaz Karataşoğlu, Alemdar Özbay ve Erol Meyva tarafından verildi.

Yüzme yarışmalarında 1.olanlara Cumhuriyet Altın, 2.olanlara Yarım Altın ve 3.olanlara da Çeyrek Altın ve madalya ile plaket takdim edildi.

ERİKLİ, HALK OYUNLARINI BEĞENİYLE İZLEDİ

Festival etkinlikleri kapsamında 21 Temmuz Perşembe günü Yabancı Halk Oyunları ekipleri Erikli Sahili'nde etkinliklere katıldıalr.

Saat 21.00'da Gürcistan,Meksika,Slovenya,KKTC ve Keşan Belediyesi Genler Halk Oyunları ekiplerinden oluşan kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kortej yürüyüşüne Keşan Belediye Başkan Yardımcısıve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arlsan Aydın,Belediye Meclis Üyesi Alemdar Özbay ve Belediye Meclis Üyesi Erol Meyva da katıldı.

Kortej yürüyüşü Erikli Sahili'ndeki yazlıkçılardan büyük ilgi gösterdi.

Saat 21.30'de Joker Bar'da başlayan ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, Belediye Meclis Üyeleri Yılmaz Karataşoğlu, Alemdar Özbayve Erol Meyva'nın da izlediği ve sunuculuğunu Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir'in yaptığı gecede ilk olarak KKTC Gençlik Merkezi İnönü Gençlik Merkezi ekibi gösterisini sergiledi.

Ardından Gürcistan, Meksika, Slovenya ve Keşan Belediyesi Çağdaş Kadınlar Halk Oyunları Topluluğu gösterilerini sundular.

Ekiplerin gösterileri büyük beğeni toplarken yaklaşık 1000 kişi bu gösterileri büyük keyifle izledi.

Slovenya Ekibi'nin gösterisinin ardından seyircileri de sahneye davet ederek beraber oynamaları geceye ayrı bir renk kattı.

GECE ETKİNLİKLERİ

21 Temmuz 2011Perşembe günü akşamı saat 20.00'de İsmail Eker Parkı'nda gerçekleşen etkinlikte Kocaeli Bölge Tiyatrosu "Annem Bizi Seviyor " adlı oyunu sergiledi.

Saat 20.30'da Cihan Project adlı yerel grubun konseri mahalle halkı tarafından ilgi ile izlendi.

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde gerçekleşen etkinlikler saat 21.00'de başladı.

Buradaki etkinlikleri Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz ile kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi.

Burada ilk olarak Grup Kaos,ardından da Rutubet ve Ahmet ve Organize adlı yerel gruplar konserlerini sundular.

Gösteriler izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

KKTC GECESİ

Festivaldeki geleneksel etkinliklerden biri olan Ülke Geceleri 21 Temmuz 2011 Perşembe akşamı KKTC Gecesi ile devam etti.

Saat 01.15'te başlayan gecede KKTC Gecesi yapılırken, bu gecede konuk ülkelere KKTC Mutfağına özgü yiyeceklerden oluşan yemekler ikram edildi.

Yardımcısı ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın , Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ın eşi Şengül Özcan ile yabancı konuklar katıldılar.

KKTC Grubu yabancı konuk ülke liderlerine ve ev sahibi olan Keşan Belediyesi yetkililerine çeşitli hediyeler sundular.

KKTC ekibi temsili olarak yaptığı kına gecesi gösterisi ile de büyük beğeni topladı.

KKTC saat 02.30 sıralarında sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kültür Sanat Güncel Haberler

title