Haberler

Keşan'da CHP'lilerden Yağmur Altında 'Durma' Eylemi

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde başlatılan yürüyüşe destek için yağmur altında 'Adaleti düşünmek için duruyoruz' eylemi düzenlendi.

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde başlatılan yürüyüşe destek için yağmur altında 'Adaleti düşünmek için duruyoruz' eylemi düzenlendi. Kent merkezinde ise Selimiye Camisi önünde toplanan partililer durma eylemi yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek olmak amacıyla CHP Keşan İlçe Başkanlığı'nca 'Adaleti düşünmek için duruyoruz' eylemi yapıldı. Parti binasında toplanan yaklaşık 30 kişi, yağmur altında ellerinde 'Adalet' yazılı dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Etkinliğe, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik ve bazı STK temsilcileri de katılarak destek verdi.

CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yaptığı açıklamada, yürüyüşün ülke genelinde destek gördüğünü belirterek, yürüyüş sonlanana kadar destek eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Grup, yağmur altında 2 dakika süren eylemin ardından sessizce dağıldı.

EDİRNE'DE SELİMİYE ÖNÜNDE DURDULAR

Edirne kent merkezinde de CHP'lileler tarihi Selimiye Camisi önünde, 2 dakika durma eyleminde bulundu. Eyleme Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile yaklaşık 100 partili katıldı. İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, "Şiddet içermeyen barış içinde adalet istiyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı eylemin 5'nci gününde, bundan sonra her gün saat 18.00'de tüm Türkiye'de eş güdümlü olarak 2 dakikalık durma eylemi yapacağız. Edirne örgütü olarak bugün buna başladık, yarın şehrin başka noktasında durma eylemimiz devam edecek" dedi. Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sonu erdi.

- Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title