Haberler

Keşan Belediyesi Personel Limited Şirketi'nde Temsilcilik Seçimi Gerçekleştirildi

Güncelleme:

DİSK Genel-İş Sendikası'ının Keşan Belediyesi Personel Limited Şirketi'nde gerçekleştirdiği örgütlenme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 27 Haziran günü iş yeri temsilciliği seçimi gerçekleştirildi.

Seçim 08.00-17.00 saatleri arasında yapıldı ve Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi.

Tek liste ile gidilen seçime; DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Keşan Belediyesi İş Yeri Temsilcileri Kamil Tunca, Emre Gürel ile Murat Karavil ile sendika üyeleri katıldı.

Seçim ve bundan sonraki süreçle ilgili bilgi veren Şen, Keşan Belediyesi Personel Limited Şirketi'nde çalışan 289 sendika üyesinin iş yeri sendika temsilciliği ile organlarının belirlenmesi için seçimin gerçekleştirildiğini belirterek, "Seçime tek liste ile gidiliyor. İlk defa bir temsilcilik seçimi yaşanıyor. Belediye personel şirketlerinde en son çıkarılan kanun hükmünde kararname ile örgütlenme şansı bulduk. Gün içerisinde üyelerimiz temsilcilerini seçecekler. Biz de Genel İş Sendikası olarak arkadaşlarımızın bu seçimi en demokratik şekilde gerçekleştirmeleri için yardımcı oluyoruz. Seçilen arkadaşlarımız zor bir süreçte görev alacaklar. Seçilecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum." dedi.

Belediyelerdeki taşeron işçilere kadro verilmediğinin altını çizen Salim Şen, "Diğer bakanlıklarda çalışan taşeron işçilere kadro verilirken belediye ile özel idarelerde çalışan arkadaşlarımıza kadro verilmedi. Hükümet belediyede çalışan taşeron işçilere kadro vermedi, onları aldattı. Toplu sözleşme de aldatmacadır. Şirket üzerinden çalışma getirildi. Bu arkadaşlarımızın da kadroya geçmesi ve sorunlarının çözümü için mücadelemiz devam edecek. Ülkede yaklaşık 500 bin işçi kadro dışı bırakıldı. Sendika olarak ayrımsız ve şartsız kadro istedik, olmadı. Şirkette çalışan işçiler belediyede çalışan kadrolu işçiler gibi çalışma haklarına sahip oluncaya kadar mücadelemiz devam edecek." şeklinde konuştu.

Toplu iş sözleşmesi konusunun da tam bir aldatmaca olduğuna vurgu yapan Şen, şunları söyledi: "Kadro verdik.> dedikleri hem belediye şirketlerinde hem de bakanlık kadrolarına geçen işçiler Haziran 2020'ye kadar toplu iş sözleşmesi yapamayacak. Çalışma Bakanlığı'nın yayımladığı ücret skalasına tabi olunacak.Ancak bir işyerinde sendika varsa orada grevli toplu iş sözleşmesi olmalıdır. Bu durum kabul edilemez. Yaptığımız yetki başvuruları bakanlık tarafından reddediliyor. Bakanlık sendikalar kanununa uymak zorundadır. Bakanlığın işçilerin ücret skalasını belirlemesini kabul etmiyoruz. Biz işverenle işverenin imkanları doğrultusunda işyerinde toplu iş sözleşmesi yapmak istiyoruz. Toplu iş sözleşmesinin önündeki engelleri kaldırmak için mücadelemiz sürecek."

Saat 17.00'de sona eren seçim sonrası göreve getirilen yönetim şöyle oluştu:

Yönetim: Gülçin Akpınarca (Baştemsilci), Fedai Kantar, Gülden Yumuşak.

Disiplin Kurulu: Sedat Çıkıkçı, Melahat Yatıkçı.

Hasar Tespit: Abdül Yiğit Şavur.

Yönetim Kurulu Yedek: Fehim Güloğlu, Fatma Kandemir, İbrahim Gülgün.

Disiplin Kurulu Yedek: Tolga Avcu, Gürkan Uprak.

Hasar Tespit Yedek: Necati Yalın.

Seçim sonrası Baştemsilci seçilen Gülçin Akpınarca, şunları söyledi: "Türkiye'de taşerondan belediye şirketlerine geçiş sürecinde ülkedeki birçok belediyede sendikal örgütlenmeye izin verilmedi. Ancak Keşan Belediyesi ve Keşan Belediye Başkanımız Opr. Dr. Mehmet Özcan bir demokrasi örneği göstererek demokratik hakkımızı kullanmamıza olanak tanıdı. Kendisine teşekkürü bir borç biliyoruz. Demokratik bir ortamda gerçekleşen seçimde zaman ayırıp oy kullanan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen ve Keşan Belediyesi İş Yeri Temsilcilerine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bugünden itibaren yönetimle, çalışan işçiler arasında köprü vazifesi göreceğiz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Keşan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title