Haberler

Kerry: "Bütün Dünya Nijerya'da Kaçırılan Kızların Bulunması İçin Yardımcı Olmalı"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bütün dünyanın Nijerya’da kaçırılan kızların bulunması için mümkün olan her türlü yardımı yapması gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bütün dünyanın Nijerya'da kaçırılan kızların bulunması için mümkün olan her türlü yardımı yapması gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmet el-Cerba ile bir araya geldi. Kerry, düzenlenen basın toplantısında Nijerya'da geçtiğimiz ay kaçırılan kız öğrenciler hakkında konuştu.

Basın toplantısındaki konuşmasında 300'den fazla kız öğrencinin ailelerine kavuşturulması için mümkün olan her türlü yardımı yapacakları sözünü veren Kerry, ABD yetkilileri ve temsilcilerinden oluşan bir grubun kızların bulunmasında ve Nijerya hükümetine Boko Haram'ın tehditlerini savuşturmasında destek sağlamak üzere bu ülkeye varmakta olduğunu belirtti.

Kerry, kaçırılmaların dünya çapında yankı uyandırdığına ve aşırıcılık üzerinde yeni bir odak oluşturduğuna dikkat çekerek, "Önümüzdeki günlerde bütün dünya bu zorbalığı yalnızca kınamakla kalmayıp Nijerya'ya yardım etmek için de mümkün olan her şeyi yapmalı" diye konuştu. - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

John Kerry Nijerya Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title