Haberler

Kerkük'ün Tisin Belediye Başkanı Akkoyunlu Ceyhan'da

Kerkük'ün Tisin Belediye Başkanı Nejdet Şükrü Akkoyunlu, Irak'ta 3.5 milyon Türkmen'in geleceğinin tehdit altında olduğunu belirterek, "Türk hükümeti, Kerkük'e sözde değil özde yardım etmelidir" dedi.

Türkiye'deki belediyelerin işleyişini ve çalışmalarını yerinde görmek, deneyimlerinden faydalanmak amacıyla Türkiye'ye gelen Akkoyunlu ile beraberindeki heyet, Ceyhan Belediyesi'ni ziyaret etti. Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret ederek 3.5 milyon Türk'ün selamını getirdiğini ifade eden Akkoyunlu, "Kerkük'ün durumu belli. Sonucu ne olursa olsun Türk milleti Kerkük'e sahip çıkmalıdır. Gelecekte Türk hükümeti Kerkük'e sözde değil, özde yardım etmelidir. Türkiye'nin Kerkük'e müdahale etmesini

sadece Türkmenler değil, Müslüman Arap kardeşlerimiz de istiyor" diye konuştu.

Akkoyunlu, Kerkük'ün Kürtleştirilmesi politikalarını kanıtlayacak görüntülerin ellerinde bulunduğunu, ancak tehlikeli olduğu için bunları Türkiye'ye getiremediklerini de vurguladı.

Kerkük'te sadece Türkmenler'in değil, Araplar'ın da baskı altında olduğunu ileri süren Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, şunları söyledi:

"Kuzey Irak'ta yaşayanlar baskı ve zulüm altındadır. Kürtler de Barzani'nin ırkçı politikalarının altında ezilmektedir. Ancak Barzani'nin politikaları hem siyaseten hem de ahlaken iflas etmiştir."

Akkoyunlu, ziyaret sonunda Sözlü'ye "Kerkük Kalesi" tablosu hediye etti.

Türkmen Heyeti'nin, 15 Mayıs'a kadar Türkiye'deki çeşitli belediyelerde incelemelerde bulunacağı bildirildi.

(MÇ-FK-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title