Haberler

Kerkük'te Peşmerge Sonrası Güvenlik Önlemleri Artırıldı1

Kerkük'te peşmerge sonrası güvenlik önlemleri artırıldı1Kerkük'te peşmerge sonrası güvenlik önlemleri artırıldıİrfan Sapmaz Kerkük, 18 Ekim (DHA) - Kerkük'ün Irak Ordusu ve Haşdi Şabi Birlikleri müdahalesi sonrasında peşmerge kontrolünden çıkmasının ardından olağanüstü güvenlik önlemleri...

Kerkük'te peşmerge sonrası güvenlik önlemleri artırıldı1

Kerkük'te peşmerge sonrası güvenlik önlemleri artırıldı

İrfan Sapmaz Kerkük, 18 Ekim (DHA) - Kerkük'ün Irak Ordusu ve Haşdi Şabi Birlikleri müdahalesi sonrasında peşmerge kontrolünden çıkmasının ardından olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Kerkük'ün Süleymaniye, Erbil ve Bağdat yönünden tüm giriş-çıkışlar kontrol altına alındı. Kontrol noktalarında, Bağdat'tan kente dönen Türkmen ve Araplara yapılan kimlik kontrollerinin ardından Kerkük'e giriş izni veriliyor.

Kerkük içinde ise gün boyunca Irak ordusu askerleri, Türkmen Haşdi Şabi Birlikleri, federal güçler ve polis kuvvetleri ortaklaşa şehir içerisinde ağır makinalı silahlarla döşenmiş araçlarla devriye gezdiler.

Akşam saatlerinde yaklaşık 20 araçlık bir konvoyla Hükümet Meydanı'na yakın bir bölgede, yanında bulunan yerel komutanlarlar birlikte gazetecilere konuşan Haşdi Şabi Birliklerinin Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis, Kerkük'te güvenliğin tamamen sağlandığı yönünde bilgiler verdi.

Kerkük'te halk, araçları ile ailece caddelerde turlarken ve aralarında havaya ateş açarak sevinç gösterilerinde bulunanlar oldu. Bu sevinç gösterileri sırasında Hükümet Meydanı'na yaklaşık 200 metre uzaklıktaki bir iş merkezinin çıkan yangın, itfaiye müdahalesiyle yaklaşık bir saat sonra söndürülebildi.

Kerkük'ün hemen hemen bütün caddelerindeki iş yerlerinin ise açık olduğu görülürken gün içinde pek çok restoranın kapalı olması sebebiyle açık olan restoranlarda yoğunluk yaşandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleymaniye Kerkük Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title