Haberler

Kerkük'te İlk Teravih Namazı Kılındı

KERKÜK ( AA ) - Irak'ın Kerkük kentinde kılınan ilk teravih namazında, ülkenin terör örgütü DEAŞ'tan kurtulması, Kerkük'ün huzur ve istikrara kavuşması için dualar edildi.

Kerküklüler, teravih namazı için camilere akın etti. Birçok camide Türkmence, Arapça ve Kürtçe olmak üzere üç dilde vaazlar verildi.

Kerkük'ün Bağdat Yolu semtindeki Tahsin Sorani Camisi Müezzini Yaşar Salihi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "En büyük dileğimiz, memleketimizin ve Kerkük'ün güven ve istikrara kavuşması ve bir an önce DEAŞ belasından kurtulmaktır. DEAŞ'tan dolayı binlerce vatandaş hayatını kaybetti ve milyonlarca insan da evinden oldu." dedi.

DEAŞ belasından tüm Iraklıların ders çıkarması gerektiğini belirten Salihi, "Bu terör örgütünü memleketimizden temizlemek için tüm etnik ve mezhep gruplarının birleşmesi ve tek bilek olması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Teravih namazına katılan 12 yaşındaki Yalçın Mustafa da "Kentimiz Kerkük'ün güvene ve istikrara kavuşması en büyük dileğimizdir. Aramızda ayrımcılık yapılmasına izin vermemeliyiz. Huzur içinde bir yaşam en büyük beklentimiz." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kerkük Bağdat Irak Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title