Haberler

Kerkük: Kerkük'te 'Anahtar Eleman' Operasyonu

Kerkük'te 14 Bin Güvenlik Görevlisinin Katıldığı "Anahtar Eleman" Adlı Operasyonda 150 Direnişçi Yakalandığı ve Çok Sayıda Malzeme Ele Geçirildiği Bildirildi.

Kerkük'te 14 bin güvenlik görevlisinin katıldığı "Anahtar Eleman" adlı operasyonda 150 direnişçi yakalandığı ve çok sayıda malzeme ele geçirildiği bildirildi.

Kerkük'te artan şiddet olaylarını durdurmak amacıyla 3 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Her tarafın didik didik arandığı Kerkük'te bulunan asker ve polislere takviye olarak Bağdat'tan da asker geldi. Şu an şehir merkezinde 14 bin güvenlik görevlisinin aramalara katıldığı öğrenildi.

Kerkük Emniyet Müdürü General Şakir Şirko ile askeri kanat sorumlusu Genelar Enver Hemed Emin birlikte bir basın toplantısı düzenledi. General Enver Hemed Emin, aramalar çerçevesinde, 150 direnişçi yakaladıklarını belirterek, "Bugün yapılan aramalarda şu ana kadar 150 direnişçi, 242 kalaşnikof, 4 adet biksi, 7 adet bomba yüklemeye hazırlanan araç ele geçirildi. Aramalarımız devam ediyor ve ne zaman biteceğini Şu an için söylememiz mümkün değil" dedi.

Emniyet Müdürü General Şirko Şakir ise vatandaşlarında kendilerine yardımcı olduklarını belirterek, "Yaptığımız aramalarda vatandaşlarımız bize yardımcı oluyorlar ve evlerinde 1 adet silah varsa bunu güvenlik açısından normal görüyoruz. Ellerinde birden fazla silah veya başka malzeme bulunan veya durumlarını şüpheli gördüğümüz kişileri sıkı bir aramadan geçiriyoruz. Aldığımız kişileri karakollara getirip sorgusunu sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

3 gün süreceği açıklanan sokağa çıkma yasağının süresinin değiştirilebileceği düşünülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title