Haberler

Kerkük: Irak'ta Ramazan

Irak'ın Etnik Açıdan En Karışık Kenti Olan Kerkük'te Halk, Ramazan Ayının Başlaması ile Birlikte Saldırıların Azalacağını Umuyor.

Irak'ın etnik açıdan en karışık kenti olan Kerkük'te halk, Ramazan ayının başlaması ile birlikte saldırıların azalacağını umuyor.

Küçük çaplı bir iç savaş içinde oldukları belirtilen Şiiler ve Sünniler arasındaki görüş ayrılığı, bu Ramazan'da da kendini gösterdi. Sünniler bugün ilk oruçlarını tutarken, Şiiler'e göre Ramazan yarın başlayacak. Statüsü gelecek yıl yapılacak referandum ile belirlenecek olan Irak'ın etnik açıdan en karışık kenti olan Kerkük'te halk ise Ramazan süresince saldırıların azalacağını düşünüyor.

İlk oruçlarını tutan Kerküklüler, iftarlarını leziz yemeklerle yapmak için pazarlara akın etti. Alışveriş yapan halk, fiyatlarının pahalılığından yakındı. Halkı fiyatlardan çok kentte son zamanlarda artış gösteren şiddet olaylarının ilgilendirdiği gözlendi. Kerküklüler, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte şiddet olaylarında düşüş olmasını umuyor.

Konuyla ilgili olarak, Arap kökenli Sinan Muhammed, "İnşallah saldırılar az olur. Saldırıları yapan örgütler, Türkmenler, Kürtler, Araplar, Sünniler, Şiiler ve Hristiyanlar arasındaki güvenliği bozdu. Neden? Biz hepimiz bir ülkenin milletiyiz. Kardeş gibi yaşıyorduk. Örgütler aramızda bir boşluk gördü. Bunu kullanmaya başladı. İnsanlar boşu boşuna ölüyor. Neden ölüyor, neden öldürüyorlar kimse bilmiyor" dedi.

Kürt Ömer Çavşin ise, "Ramazan'da inşallah şiddet az olacak. Ramazan şimdiden etkisini göstermeye başladı. Patlamanın ne zaman olacağı belli olmuyor. Bir gün içinde 3-4 patlama oluyor. Ardından 10 gün patlama olmuyor. Sorun kontrol noktalarında, polislerde. Güzel aramıyorlar. Araçlar geçiyor. İnşallah teröristin sonu gelecek. Bu Ramazan'ı da patlama olmadan geçireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title