Haberler

Kerkük İl Meclisi'ndeki Boykot Devam Ediyor

Kerkük İl Meclisi'ndeki Bazı Üyelerin Ortak İdarenin Kabul Edilmemesi Üzerine Uyguladıkları Meclise Gitmeme Boykotu, ABD Konsolosluğu'nun Baskılarına Rağmen Devam Ediyor.

Kerkük İl Meclisi'ndeki bazı üyelerin ortak idarenin kabul edilmemesi üzerine uyguladıkları meclise gitmeme boykotu, ABD Konsolosluğu'nun baskılarına rağmen devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Meclisi'nin Türkmen üyesi Hasan Turan, "Biliyorsunuz, 10 aydan beri Kerkük İl Meclisi toplantılarını boykot ediyoruz. Bu boykotu sonlandırmak için maalesef ne Irak Hükümeti ne de Amerikan güçleri bizimle irtibata geçmedi. Son günlerde ise buradaki Amerikan Konsolosu bizimle temasa geçti ve meclise dönmemizi istedi. Amerika'ya gönderecekleri raporda, Kerkük'te bir sorun olmamasını istiyorlar. Tamamen kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Biz ise onlara, ortak idarenin

kabul edilmemesi durumunda meclise dönmeyeceğimizi bildirdik" diye konuştu.

Kerkük İl Meclisi'nin Arap üyesi Rakan Said ise, Irakla ilgili raporun Eylül ayı ortalarında Amerikan Kongresi'ne sunulacağını ve ABD Konsolosu'nun Irak'taki durumu iyi göstermek için Kerkük'teki Arap ve Türkmenler'e meclise dönmeleri yönünde baskı yaptığını ifade etti.

(SF-MS-OYK-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title