Haberler

Kerkük İl Meclisi: Bağdat'ın 'Ret' Kararını Uygulamayacağız

Güncelleme:

Kerkük'te Kürt bayrağının çekilmesini yasaklayan Bağdat yönetimine karşı çıkan Kerkük İl Meclisi Başkanı Talabani, "Kürdistan Bayrağı sonsuza dek Kerkük kentinde dalgalanacaktır" dedi.

Kerkük'teki bayrak krizinde, Bağdat yönetiminin Kürt bayrağını yasaklamasına krizi tırmandıracak bir cevap geldi.

Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebwar Talabani, Kerkük'te basın toplantısında yaptığı açıklamada, Irak Parlamentosu'nun, Kerkük'te Irak Federal Bayrağı dışında başka bir bayrağın asılmasını yasakladığı kararının, kendilerini ilgilendirmediğini duyurdu.

"BAYRAĞI İNDİRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Kerkük'te basın toplantısında karara tepki gösteren Rebwar Talabani, Irak Parlamentosunun Kerkük'te Kürdistan Bayrağının indirilmesine ilişkin aldığı kararın, kentte yaşayan bütün halkları rahatsız ettiğini belirterek, alınan kararın yanlış olduğunu vurguladı.

Kürdistan Bayrağının gönderden indirilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Talabani, "Kürdistan Bayrağı sonsuza dek Kerkük kentinde dalgalanacaktır" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: GEREKİRSE BM'YE GİDERİZ

Bayrak krizinde Bağdat yönetimiyle aynı safta duran ve Kerkük'te Kürt bayrağına karşı çıkan Türkiye, bu konudaki kararlılığını bu akşam bir kez daha vurgulamıştı. Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı canlı yayınd, bayrak krizinde gerekirse konunun Birleşmiş Milletler'e kadar taşınacağını söylemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kerkük Irak Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title