Haberler

Kerkük-bağdat Bağlantısı Uçtu

Irak'ta Direnişçiler, Ülkenin Kuzeyini Başkente Bağlayan Sarha Köprüsü'nü Patlayıcılarla Havaya Uçurdu. Bağdat'ın 150 Kilometre Kuzeyindeki Tuz Hurmatı Kasabası Yakınında Bulunan El Edham Irmağı Üzerinde Kurulu Köprü, Patlama Sonrası Ağır Hasar Gördü.

IRAK’ta direnişçiler, ülkenin kuzeyini başkente bağlayan Sarha Köprüsü’nü patlayıcılarla havaya uçurdu. Bağdat’ın 150 kilometre kuzeyindeki Tuz Hurmatı Kasabası yakınında bulunan El Edham Irmağı üzerinde kurulu köprü, patlama sonrası ağır hasar gördü. Kilit önemdeki köprünün kullanılamaz hale gelmesiyle birlikte Kuzey Irak’taki petrol zengini Kerkük ve Erbil şehirlerinin başkentle bağlantısı kesildi. Tuz Hurmatı Kasabası’nın polis şefi Albay Abbas Muhammed Emin, "Bu stratejik ve önemli köprü silahlı kişiler tarafından bombalandı ve oluşan büyük hasar nedeniyle Kerkük-Bağdat yolu kesildi" dedi. Yüzlerce otomobil ve kamyonun, ağır hasarlı köprü önünde uzun kuyruklar oluşturduğu belirtildi. Bölge yakınlarındaki Himrin tepelerinde direnişçi kampları bulunuyor. Köprünün yok edilmesi, bölgeye başkentten gelebilecek takviye güvenlik güçlerinin de işini zorlaştıracak. Geçen ay Bağdat’ın merkezinde, Dicle nehri üzerinde yer alan meşhur Sarafiye köprüsü, bomba yüklü bir kamyonun havaya uçurulması sonucu sulara gömülmüştü. Irak hükümeti, yeni sabotajları engellemek umuduyla, başkent yakınlarındaki 13 köprüden 11’ini kamyonlara kapamıştı. Uzmanlar, direnişçilerin Irak’ın iç kesimlerindeki Şii ve Sünni bölgeleri fiziksel olarak birbirinden ayırmaya çalıştığını ve bu yüzden giderek daha fazla köprüyü hedef aldığını belirtiyorlar. Bazı saldırıların da, sadece Iraklıların daha tehlikeli bölgelerden geçen yolları kullanmasına neden olarak onların sinirlerini bozmayı amaçladığı iddia ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title