Haberler

Kepezli Öğrenciler Muhatapları ile Buluştu

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, öğrenci ile öğretmenlerin aydınlatma, güvenlik ve ulaşım alanındaki sorunlarını direkt olarak birinci muhataplarına iletebileceği bir toplantı düzenledi.

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, öğrenci ile öğretmenlerin aydınlatma, güvenlik ve ulaşım alanındaki sorunlarını direkt olarak birinci muhataplarına iletebileceği bir toplantı düzenledi.

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, öğrenci nüfusu 100 bini bulan Kepez'deki okulların idarecileri, öğretmenleri ve öğrenci temsilcileri ile çözüm beklenen kurum yöneticilerini, Kepez Belediyesi Meclis Salonu'nda bir araya getirdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda dile getirilen tüm sorunlar, muhatap kurumlara iletilmek üzere rapor halinde getirildi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN MUHATAP ALINIYOR OLMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Toplantıya, ulaşım alanında, emniyet alanında Kepez Emniyet Müdürü İlker Ekşi, aydınlatma alanında ise Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Yiğit ve Kepez Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Başkan Tütüncü katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Tütüncü, toplantıyla hem idarecilerin, hem öğrencilerin sıkıntılarını direkt muhataplarına iletebilmelerini istediklerini söyledi. Toplantıyı değerlendiren Tütüncü, "Bunun çok önemli bir nezaket, zarafet olduğunu söylemem gerekiyor. Öğrencilerimizin muhatap alınıyor olması çok önemli. Bu toplantı, toplantının neticeleri kadar önemlidir" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER ÖNCE GÜVENLİK DEDİ

Toplantıda ilk sözü alan öğrenciler, güvenlik konusundaki endişelerini dile getirerek, okullarının önünde birer polis ekibi bulunmasını talep etti. Öğrencilerin bu isteğine cevap veren İlçe Emniyet Müdürü İlker Ekşi, okul önlerinde bekleyen polislerin olduğunu belirterek, bölgenin güvenliğinin garantilendiğini aktardı. Okulların önündeki yeni güvenlik konusunda bilgi veren Ekşi, "Öğrencilerimiz evinden çıkıp okula, okuldan çıkıp evine gidinceye kadar bizim emanetimizdedir. Güvenlik sadece okul kapısından, binasından ibaret değil. Öğrencinin tüm kullanım alanları esas alınmıştır" dedi.

BAĞDAT NEW YORK'TAN DAHA GÜVENLİ

2014- 2015 yılı verilerine göre 81 ilde en çok suçlarda düşüş sağlanan bölgenin Kepez olduğunu belirten Ekşi, Ekim ayında New York Belediyesi Başkanının emniyet müdürüne teşekkür plaketi sunduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: "Belediye başkanı, cinayet işlenmemiş bir gün geçtiği için emniyet müdürüne teşekkür etti. New York ile Bağdat'ı güvenlik anlamında eşleştirdiğimizde, olay verilerine bakınca Bağdat'ın çok daha güvenli bir şehir olduğunu görüyoruz. Biz ilçemizdeki güvenliğin kalitesini, kaynakları, doğru kullanarak sağladık. Sokaktaki güvenliğin kalıcı hale gelmesi için çalışıyoruz."

AYDINLATMA SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Öğrenci ile öğretmenlerin üzerinde en fazla durduğu diğer konu ise aydınlatma oldu. Özellikle kış aylarında okula giriş- çıkışlarda güvenliğin sağlanması noktasında aydınlatma istediklerini belirten öğrenciler, bu konuda gerekli adımların atılmasını talep etti. Öğrencilerin bu isteğine cevap veren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Yiğit, okul içi aydınlatmalarının kendi sorumluluklarının dışında olduğunu söyledi.

"AYDINLATMA KONUSUNDA SERBEST DEĞİLİZ"

Bir sokağın aydınlatılmasında belirli kurallar olduğunu aktaran Yiğit, "700 bini aşkın direğimiz var. 30- 40 yıllık şebekemizde birtakım standart dışılıklar olmuş olabiliyor. Biz tüketimleri fatura ediyoruz ve bakanlık tarafından bize ödeniyor. Orada da belli bir limitin üstüne çıkamıyoruz. Tamamen bu konuda serbest olmadığımızı belirtmek için söylüyorum" diye konuştu.

ULAŞIM SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Toplantının bir diğer konusu da toplu ulaşım oldu. Öğrenciler ulaşıma zam yapılmasını, yeni bir kartlı sistem getirilmesini, güzergah eksikliğini, okul saatlerinde yeterince ulaşım aracı bulamadıklarını ve gelen araçların da çok dolu olduğunu şikayet etti. Öğrencilerin bu taleplerine cevap veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, "Antalya'da 780 toplu ulaşım aracı var bunların sadece 40 tanesi Büyükşehir Belediyesi'ne ait, şahıslara, şirketlere ve kooperatiflere ait 740 aracın var" dedi.

ULAŞIM GİDERLERİ ARTINCA ZAM YAPILDI

Toplu ulaşım araçlarına yapılan zammı değerlendiren Yalçın, "Toplu ulaşımda en son 2013 yılında zam yapıldı, o günden bugüne akaryakıt yüzde 22 ucuzlarken yedek parça, tamir, SGK primi gibi kümülatif giderlerde, yüzde 35'lik artış oldu. İnşallah bundan sonra 3 yılda bir zam olur. Gönlümüz zam yapmaktan yana değil. Belediyeler için zam yapmak kolay bir karar değil. Toplu ulaşım kar eden bir hizmet değildir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural ise, öğrencilerin öğrencilik durumlarını e-okul sistemi üzerinden herkesin görebileceğini söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Murat Yiğit Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title