Haberler

Kepez Tiyatrosu Manisa'da

Açtığı Tiyatro Kurslarında Yetiştirdiği Oyuncularla Kurulan Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Türkiye'ye Açılıyor. Kbtt, Manisa'da, "Yedi Kocalı Hürmüz'ü" Sahneledi, Ayakta Alkışlandı.

Açtığı tiyatro kurslarında yetiştirdiği oyuncularla kurulan Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Türkiye'ye açılıyor. KBTT, Manisa'da, "Yedi Kocalı Hürmüz'ü" sahneledi, ayakta alkışlandı.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner döneminde alt ve üst yapıda modern bir kent kimliğine kavuşan ilçede, kültürde, sanatta ve sporda da büyük bir değişim yaşanıyor. Kepez Belediyespor, Beko Basketbol Ligi'nde mücadele ederek adını Türkiye'ye duyurdu. Şimdi de Kepez Belediyesi, tiyatro ile Türkiye'ye tanıtımını yapıyor. 2005 yılında tiyatroyu ilçe halkına sevdirmek ve amatör tiyatroculara oyunculuk eğitimi vermek amacıyla kurulan Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu (KBTT), 3. yılında amacına ulaştı. KBTT, açtığı kurslarda hem başarılı oyuncular yetiştirdi hem de tiyatroyu Kepez'e sevdirdi.

Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu, yetiştirdiği oyuncuların sahnelediği "Yedi Kocalı Hürmüz" oyunuyla Türkiye'ye açılıyor. Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, KBTT'yi "Yedi Kocalı Hürmüz" oyununu sahnelemesi için Manisa'ya davet etti. KBTT, Manisa Belediyesi Kültür Merkezi'nde, Yedi Kocalı Hürmüz'ü sahneledi. Oyunu, 350 kişi izledi. Manisalılar, oyunun bitiminde Yedi Kocalı Hürmüz'ü başarılı bir şekilde sahneleyen Kepez Belediyesi'nin oyuncularını ayakta alkışladı.

Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mümin Deniz de, Kepez Belediyesi Kültür Servisi Sorumlusu Esra Aslı Hatipoğlu'na teşekkür plaketi verdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mümin Deniz, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar'ın, istemesine rağmen yoğun programı nedeniyle, Yedi Kocalı Hürmüz'ü izleyemediğini belirterek, Kepez Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nu Manisa'da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kültür Servisi Sorumlusu Esra Aslı Hatipoğlu da, Antalya dışında ilk kez bir oyun sahnelediklerini belirterek, "Kepez Belediye Başkanımız Sayın Erdal Öner, Manisa Belediyesi Şehit Tiyatrosu'nu da Kepez'de görmek istediği mesajını da iletti.

KBTT, Yedi Kocalı Hürmüz oyununu başka illerde de sahneleyecek.

(AT-Y) 10.06.2008 16:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

title