Haberler

Kepez İhl Hizmet İçin Gün Sayıyor

Kepez Belediyesi öncülüğünde, hayırsever desteğiyle inşa edilen ve hafız öğrencilerin eğitim göreceği yatılı Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL), eylül ayında eğitim ve öğretime açılacak.

Kepez Belediyesi öncülüğünde, hayırsever desteğiyle inşa edilen ve hafız öğrencilerin eğitim göreceği yatılı Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL), eylül ayında eğitim ve öğretime açılacak.

Kepez Belediyesinin, Kültür Mahallesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis ettiği 8,5 dönümlük arazide yapımına başlanılan Anadolu İHL, eğitim ve öğretime kapılarını açmak için gün sayıyor. Dokuz ay önce inşaatına başlanan Kepez İHL, Türkiye'nin hafız öğrencilere özel üçüncü okulu olacak. İmam hatip okulunun manevi kurucusu Mahmut Celalettin Ökten'in isminin verileceği okul, gelecek eğitim-öğretim yılında hizmete girecek.

Kepez Anadolu İHL Yapma Yaşatma ve Geliştirme Derneği tarafından, okulun inşaat sürecini değerlendirmek amacıyla düzenlenen toplantıya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Müftüsü Ahmet Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, İlçe Müftü Vekili Mehmet Fatih Tunç ve dernek üyeleri katıldı. Toplantıda Dernek Başkanı Mustafa Ece, okulun yapımıyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Toplantının ardından, okul inşaatı gezildi.

Gezinin ardından açıklama yapan Başkan Tütüncü, okulu gelecek eğitim-öğretim yılında hizmete açmayı planladıklarını bildirdi. Okula, Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi ismimi vermek istediklerini anlatan Başkan Tütüncü, "Bu güzel okula, imam hatip okullarının manevi mimarı olan merhum Mahmut Celalettin Ökten ismi çok yaraşacaktır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da ikinci dönem başında da pansiyon binasını hizmete açmayı hedeflediklerini kaydetti. Antalya Müftüsü Ahmet Çelik de imam hatip okullarının toplumun duasını almış eğitim kurumları olduğuna işaret etti. Çelik, şöyle konuştu:

"Gelecek nesillere, modern, kaliteli eğitim verileceği bu okulun yapılmasını, bizden önce İHL'ler için çalışan nice isimsiz kahramanların yaptıkları çalışmalara karşı bir vefa örneği olarak görüyorum. Bu okula Mahmut Celalettin Ökten isminin verilmesinden dolayı mutlu oldum. İmam hatip nesline bu vefa çok yakıştı. Konferans salonuyla pansiyonuyla çok modern bir okul olan Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi, gelecek yüzyılın din adamlarını, bilim adamlarını yetiştirecek şekilde tasarlandı. Öğrenci yurdu ile de okulu bir külliyeye dönüştürdü."

Yaklaşık maliyeti 12 milyon lira olacak okul ve pansiyon binasının mimari projesi, Selçuklu mimarisinden esinlenerek hazırlandı. 24 derslikten oluşan okulda, spor salonu, konferans salonu ve 320 kişilik pansiyon bölümü bulunacak.

Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Osman Nuri Gülay Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Ahmet Çelik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title