Haberler

Kepez Dokuma'yı Korumaya Alıyor

Kepez Belediyesi, 488 dönümden oluşan Dokuma İplik Fabrikası alanını ortak akılla Antalya kazandırma yolunda bir adım daha atıyor.

Kepez Belediyesi, 488 dönümden oluşan Dokuma İplik Fabrikası alanını ortak akılla Antalya kazandırma yolunda bir adım daha atıyor.

Üretimin 2003'te durduğu fabrika binası ve çevresindeki bitki örtüsü, yargı tarafından iptal edilen tahsis işlemi sonrası yaşanan belirsizlik nedeni ile zarar görmüştü. Kepez Belediyesi, yüzde 99,98 hissedarı olduğu Antalya Pamuklu Dokuma AŞ'nin mülkiyetindeki fabrika alanındaki binaların ve bitki örtüsünün, daha fazla zarar görmemesi için çalışma yapılacak. Antalya Pamuklu Dokuma AŞ Yönetim Kurulu da şirketin yüzde 99,98 hissedarı olan Kepez Belediyesi'nin fabrika arazisinin imar planında park ve meydan alanı olarak düzenlenen kısmında, acil bir koruma çalışması yapmasını talep etti. Dokuma AŞ yönetimi, bu amaçla Kepez Belediyesi ile işbirliği protokol imzalanmasını kararını oy birliği ile aldı.

Başkan Hakan Tütüncü de şirket yönetiminin aldığı kararı, şeffaflık ve kararın aleniyet kazanması adına Kepez Belediye Meclisi'ne getirdi. AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, gündemle ilgili görüşmelere katılmadı. Demir katılmamama gerekçesini, "Hem Dokuma AŞ Yönetim Kurulu üyesi hem de meclis üyesi olmamdan dolayı iki yetkinin karışmaması için gündem maddesiyle alakalı olarak, meclisteki görüşmelere ve karara katılmayacağım" şeklinde açıkladı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Hakan Tütüncü,"Ne mutlu bize ki, Antalya olarak el ele vererek, yıllarca üzerinde konuşulan ve kangrene dönüşen arazi parçasını Dokuma arazisini yeniden halka kazandırmak için bir irade, bir gönül birliği ortaya koyduk" dedi. Tütüncü geçtiğimiz Ocak meclisinde kurulması kararını aldıkları ve 13 kişiden oluşan Dokuma Çalışma Grubu'nun, 19 Ocak Pazartesi günü çalışmalarına başladığını anımsattı. Tütüncü, AK Parti, MHP ve CHP'den birer meclis üyesi ile Antalya dinamiklerinin temsilcilerinin bulunduğu komisyonun, şeffaf bir ortamda, ortak akılla birlikte Dokuma'nın geleceğine yön verme adına çalışmalar yaptığını belirtti. Komisyonun çalışmalarını Nisan ayında tamamlayacağını aktaran Tütüncü, şunları söyledi:

"Komisyon çalışmalarından çıkacak olan ortak akıl bir rapor halinde Nisan ayındaki meclis toplantısına gelecek. Rapor, Dokuma alanında yapacağımız çalışmalara ışık tutacak, bir ortak akıl olacak. Komisyon kurulması, bir şehir kültürü oluşması adına Kepez Belediyesi'nin ve meclisinin yaptığı en önemli iştir. Dokuma'yı, tarihi ile beraber Antalyalıların hizmetine sunacağız. Dokuma İplik Fabrikası'nda tozlanan hatıraları, hep birlikte, uyum içerisinde, kol kola girerek, Dokuma üzerine siyaset üretmeden, şeffaf bir ortam içerisinde canlandıracağız."

Başkan Hakan Tütüncü, Dokuma kent parkı alanındaki kırmızı çizgilerini, "Mevcut binalar yıkılmayacak. Yeni bina yapılamayacak. Bir tek ağaç kesilmeyecek. Bitki dokusu tahrip edilmeyecek. Ticaret olmayacak" şeklinde yineledi. Başkan Tütüncü, Dokuma AŞ'nin koruma talebiyle ilgili şunları söyledi:

"Mevcut binalar ve bitki dokusu daha fazla tahrip olmadan şehir hayatına güçlü bir şekilde kazandırılması gerekiyor. Bunun için yapılması gereken masraflar var. Fabrika alanını ve çevresini, kent parkı olarak halka kazandıracağımız için ve burada bir ticari durum olmadığından dolayı, Dokuma alanındaki bakım ve onarım çalışmalarına destek vermemiz gerekiyor."

Dokuma AŞ'nin tüm banka hesaplarına mahkeme kararıyla tedbir konulduğundan dolayı, maddi kaynağı olmadığını anımsatan Tütüncü şöyle devam etti:

"Dokuma alanında yapılacak hizmetler için belediyeye ihtiyaç duyuluyor. Belediyenin, Dokuma alanında bir takım düzenleme çalışmalarına destek vermesi gerekiyor. İki tane alternatif var. Birincisi, dava neticeleninceye kadar Dokuma'da çalışma yapmayacaktık. İkincisi, Dokuma'nın bir an önce ayağa kaldırılmasıyla alakalı çalışma başlamalıydı. Biz ikincisini tercih ettik. 10-11 yıl beklenen bir meselede tekrar şehre zaman kaybettirmeyelim, diye düşündük. Dokuma'yı yeniden halka kazandırma çalışmalarını bir kamu yararı düşüncesiyle belediye eli ile yapalım arzusundayız."

DOKUMA AŞ İLE PROTOKOL

Dokuma AŞ ile işbirliği yaparak alanı halka kazandıracaklarının altını çizen Başkan Tütüncü, "Şeffaf davranmak, karara aleniyet kazandırmak için şirket yönetiminin, Dokuma'nın korunmasına yönelik çalışma yapılması talebini, meclisin onayına sunduk. Söz konusu yerdeki binalar, gün geçtikçe zarar görmekte ağaçlar ve bitki dokusu kaybolmaktadır. Alandaki değerlerin kamu yararına korunması, kaybolmalarının bir an önce önüne geçilmesi için acil tedbir alınması gerekiyor. Ticari faaliyet yürütülmesi mümkün olmayan bu alanda, tarihi değerlerin muhafazası ile gelecek nesillere en güzel taşınması için, başta belediyemiz ve tüm Antalyalıların mesuliyetincedir. Dokuma AŞ ile yapacağımız protokolle, belediyemizin binaların korunması, bitki örtüsünün tahrip olmaması ve bölgenin bir an önce halka açılması çalışmalarına sağlayacağı desteğin altlığını oluşturacağız" diye konuştu.

MECLİS PROTOKOLÜ OY BİRLİĞİ İLE KABUL ETTİ

Başkan Tütüncü'nün konuşmasından sonra Antalya Pamuklu Dokuma AŞ ile protokol yapılması gündem maddesi, Kepez Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi.

Kepez Belediyesi, protokol ile Koruma Kurulu kararı ile muhafazasında zorunluluk bulunan tüm bina, makine, ağaç ve bitki dokusunun acilen korunması gereken tüm çalışmaların yapılması, gerekli tedbirlerin alınması, peyzaj, güvenlik amaçlı aydınlatmaların sağlanması, binaların güvenliğinin temin edilmesi gibi işlerin yapılmasına katkı sağlayacağı belirtildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Ak Parti Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 19 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title