Haberler

Kepez'de "Temiz Okullar" Projesi

Kepez Belediyesi Tarafından Başlatılan "Temiz Okullar" Projesi Kapsamında İki Haftalık Periyotlarla Beldedeki 64 Okulun İç ve Dış Temizliği ile İlaçlama Çalışması Yapılacak. Proje Kapsamında Belediye Ekipleri Çağlayan Lisesi'nde Temizlik Çalışması Yaptı.

Kepez Belediyesi tarafından başlatılan "Temiz Okullar" projesi kapsamında iki haftalık periyotlarla beldedeki 64 okulun iç ve dış temizliği ile ilaçlama çalışması yapılacak. Proje kapsamında belediye ekipleri Çağlayan Lisesi'nde temizlik çalışması yaptı.

Kepez'de eğitim kalitesinin arttırılmasını amaçlayan Kepez Belediyesi tarafından "Temiz Okullar" projesi başlattı. Projeye göre Kepez Belediyesi oluşturduğu 40 kişilik ekiple iki haftada bir beldeki 64 okul binasının ve bahçesinin temizliği ile ilaçlamasını gerçekleştirilecek. Projenin ilk ayağı Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz'ün katılımıyla Çağlayan Lisesi'nde yapıldı.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, örnek bir projeyi daha uygulamaya koyarak, eğitime olan desteklerini sürdürdüklerini belirtti. Temiz Okullar, projesi ile okul binalarının içinin ve bahçesinin temizliğini ve ilaçlamasını yapacaklarını kaydeden Başkan Öner, şunları söyledi: "Kepez'de okullarımızın fiziki alandaki sorunlarının çözümüne büyük destek veriyoruz. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul müdürlerimizin işbirliği ile okullarımızın temizliğini yapıyoruz. 40 kişilik bir ekip kurduk. Haftada bir veya 15 günde bir okul binalarımızın içinin, dışının temizliğini ve ilaçlamasını yapacağız. Böylece çocuklarımız, sağlıklı, temiz okullarda eğitimlerini sürdürecek. Bu projeye görev süremiz bitinceye kadar devam edecek."

Bahçe düzenlemesi yapılacak olan 35 okulun, 27'sinde çalışmaların tamamlandığını dile getiren Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, bu çalışmayla Kepez'de çevre düzenlemesi yapılmayan okul kalmayacağını anlattı.

Öner, Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile3 yıl önce başlattıkları bilgisayarlı sınıf projesinin de amacına ulaştığını, şu an itibariyle Kepez'deki okulların tamamında bilgisayar laboratuarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da eğitime verdiği destekten ve "Temiz Okullar" projesinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'e teşekkür etti. Okul bahçelerini, yaz döneminde otopark yerine, yapılaşma nedeniyle büyük ihtiyaç duyulan, çocuk oyun alanına dönüştürme çalışmasını başlattıklarını anımsatan Gülay, "Sayın Öner de bu projemize büyük katkı sağladı. Kendileri eğitime müthiş bir destek veriyor. Daha öce öğrencilerimize 2 bin adet Türkçe sözlük, imla kılavuzu ile deyimler ve atasözleri sözlüğü dağıttı. Sağlık alanında 15 bin öğrencimize diş fırçası ve diş macunu hediye etti. Bilgisayar ve fen laboratuarlarının açılmasına yardımcı oldu. Bu çalışmalarından dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

"Temiz Okullar" projesinin kendisine anlatıldığında çok duygulandığını söyleyen Antalya Milli Eğitim Müdürü Gülay, şunları söyledi: "Bu proje, temiz toplum, temiz çevre projesinin bir parçasıdır. Türkiye'ye örnek olacak bir proje. Bu okul bahçemizde çocuklarımız voleybol, basketbol oynarken, diğer yandan belediyemizin temizlik işçileri okul binasının içini ve bahçesini temizliyor. Çocuklarımız, temiz bir ortamda eğitim görecek. Yapılan bu çalışmaya veliye ve öğreniciye verilen değerin bir göstergesidir. Diğer illere de bu projenin örnek olmasını diliyorum."

(ŞT-SÇ-Y)

04.11.2007 13:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title