Haberler

Kepez'de İpotekli Tapu Sorunu Çözüldü

Sütçüler Tapulanmasından Sonra, 6 Bin Aileyi İlgilendiren Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahalleleri'nin de 1 Milyon 890 Bin Metrekarelik Vakıflarla İlgili Tapu Sorununu, Bedel Artırım Davası Bitirilerek, Çözüldü.

Sütçüler tapulanmasından sonra, 6 bin aileyi ilgilendiren Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahalleleri’nin de 1 milyon 890 bin metrekarelik vakıflarla ilgili tapu sorununu, bedel artırım davası bitirilerek, çözüldü.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, beldenin mülkiyet sorununu çözmeye devam ediyor. Sütçüler tapulanmasından sonra Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahalleleri’nde bedel artırım davasından dolayı yaşanan tapu sorunu da çözüldü. Beldenin mülkiyet sorununun çözümü için göreve geldiği günden beri çalışan, sorunun çözümü için defalarca Ankara’ya giden Başkan Öner, emeğinin karşılığını almaya başladı. İlk olarak Kızılırmak Caddesi ile Düden Çayı arasında kalan, 10 mahallede, 10 bin aileyi ilgilendiren Sütçüler tapulanmasındaki 808 parselin tapu sorunu, Hazine ile yapılan takasla çözüldü. 22 Haziran 2007 tarihi itibari ile Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nden tapular Kepez Belediyesi’ne devredilmeye başlandı. Sütçüler tapulanmasındaki 50 yıllık tapu sorununun çözümünün ardından Başkan Öner, Kültür, Yeni Doğan ve Ahatlı Mahalleleri’nde bedel artırım davası nedeniyle yaşanan tapu probleminin çözümü için çalışmalara başladı.

Üç mahallede 1 milyon 890 bin m2 alan, 1996 yılında istimlak edildi ve parselasyonu tamamlandı. 1999 Mart ayına kadar üç mahallede oturanların yüzde 60’na, tapular ipotekli olarak dağıtıldı. Ancak, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Kepez Belediyesi arasındaki bedel artırım davası nedeniyle vatandaşlara tapu tahsisi, o günden bugüne yapılamadı. Başkan Öner, vatandaşın mağduriyetinin giderilebilmesi amacıyla mahkeme sürecinin bir an önce sonuçlanması için çalışma başlattı. Çalışma sonrası mahkeme, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi yönünde olumlu sonuçlandı. Böylece üç mahallede, mahkemenin belirlediği istimlak fiyatları dikkate alınarak, ipotekli tapuların ipotekleri kaldırılacak. Hiç tapu alamayan hak sahiplerine de, yasalar içerisinde tapu tahsisi yapılacak. Bu konu 01.07. 2007 tarihinde yapılacak olan belediye meclisinde görüşülerek, yetkinin encümene devir edilmesi istenecek. Böylece Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahalleleri’nde 6 bin aileyi ilgilendiren tapu sorunu da çözülmüş olacak.

Kepez halkının sıkıntılarını, dertlerini çözmek için çalıştıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahalleleri’nin tapu sıkıntısını da bitirdiklerini söyledi. Kepez halkına verdikleri mülkiyeti çözme sözünü, yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Öner, “Kepez’de tapu sorununu çözmezsiniz yaptığınız hizmetlerin bir anlamı olmaz. Bu nedenle öncelikle tapu sorununu çözmemiz lazımdı. Göreve geldiğimiz günden beri bunun için çalıştık. Sütçüler tapulanmasındaki 10 mahallede, 10 bin aileyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorununu çözdük. Tapular bize devredilmeye başlandı. Şimdi de Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahalleleri’nde bedel artırım davası nedeniyle yaşanan tapu iptali sorununu bitirdik. Böylece 13 mahallemizde 16 bin ailenin tapu sorununu çözüldü.”

(AT-Y)

26.06.2007 15:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title