Haberler

Kepenk Açma Tartışmasında DTP İlçe Başkanı'nın Oğlu Açılan Ateşle Yaralandı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Kepenk Kapama Eylemine Katılmayarak Sabah Saatlerinde Kuyumcu Dükkanını Açan Sıtkı Balin'in Dükkanına Gelen Bir Grupla "Neden Erken Açtın" Tartışması Çıktı.

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde kepenk kapama eylemine katılmayarak sabah saatlerinde kuyumcu dükkanını açan Sıtkı Balin'in dükkanına gelen bir grupla "Neden erken açtın" tartışması çıktı. Tartışmanın büyümesi sonucu dükkandan çıkan grup Bali'nin kuyumcu dükkanını taş yağmuruna tutunca dükkanda bulunanlardan biri tarafından grubun üzerine ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda DTP ilçe Başkanı Şabettin Teymur'un 20 yaşındaki oğlu Özgür Teymur yaraladı. Olaydan hemen sonra ilçede başlayan gerginlik üzerine güvenlik güçleri, sıkı tedbir aldı.

Terör örgütü PKK'nın elabaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan yakalanarak Türkiye'ye getirilişini protesto ederek bugün sabah saatlerinde dükkanlarını açmayan Yüksekova'da, esnaf öğlen saatlerine doğru polisin uyarısı üzerine kepenklerini açtı. Bunun üzerine de ilçede hayat normale döndü. Ancak 15.30 sıralarında bir grup, Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Sat Kuyumcuk'a gelerek dükkan sahibi Sıtkı Balin ile "Neden dükkanını erken açtın" diyerek tartşmaya başladı. Dükkandan çıkan grup daha sonra Balin'in dükkanına taş ve buz parçaları ile saldırmaya başladı. Balin'in dükkan vitirinleri kırılırken, dükkanda bulunan ve henüz kaç kişi oldukları bilinmeyenler arasından biri tarafından grubun üzerine tabancayla ateş açtı. Açılan ateş sonucu grubun arasında bulunan DTP ilçe Başkanı Şabettin Teymur'un 20 yaşındaki oğlu Özgür Teymur karnından yaralandı.

Teymur çevredekiler tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, öğlen saatlerinden itibaren ilçede normale dönen hayat yerin gerginliğe bıraktı. Bunun üzerine güvenlik güçleri sıkı tedbir aldı. İlçe esnafı gerginlik ve havanında kararmaya başlamasıyla birlikte dükkanlarını kapatarak evlerine giderken, ilçedeki güvenlik önlemleri sürüyor.

DTP'li Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız olayla ilgili yaptığı açıklamada, yaşanan olayı kınadığını söyledi. Yıldız, askerin, polisin vatandaşı vurmasının ayrı olduğunu, bunun başka bir anlam ifade ettiğini, ancak bir sivilin bir vatandaşın üzerine ateş açmasının anlaşılır olmadığını belirterek" Olayı şiddetle kınıyorum. Bu olay yaşanıyor ama ateş açanın gözaltına alınmadığı söyleniyor. Fakat gruptan insanlar gözaltına alınıyor" dedi. Yaralı Teymur'un babası DTP İlçe Başkanı Şabettin Teymur'da olayı kınadığını söyledi. Teymur her şeye rağmen barıştan, kardeşlikten vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title