Haberler

Kepçe Operatörünün Doğalgaz Sevinci

Ekim 2007'de Alt Yapısı Tamamlanacak Olan ve Toplam 22 Milyon Dolara Mal Olacak Olan Kars-sarıkamış-ardahan Şehir İçi Doğalgaz Dağıtım Hattı Projesinin Temel Atma Töreni Kars'ta Yapıldı. Tören Sonrası İlk Kazıyı Yapacak Olan Kepçe Operatörü Yüklenici Firma Kargaz Genel Müdürü Necati Korkmaz'den 50 YTL Aldıktan Sonra Kepçeyi Çalıştırdı.

Ekim 2007'de alt yapısı tamamlanacak olan ve toplam 22 milyon dolara mal olacak olan Kars-Sarıkamış-Ardahan şehir içi doğalgaz dağıtım hattı projesinin temel atma töreni Kars'ta yapıldı. Tören sonrası ilk kazıyı yapacak olan kepçe operatörü yüklenici firma Kargaz Genel Müdürü Necati Korkmaz'den 50 YTL aldıktan sonra kepçeyi çalıştırdı.

Atatürk Caddesi eski Belediye Binası önünde düzenlenen törene Vali Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Okan, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kargaz Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kalemci, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende, Yöresel ve Kafkas Halk Oyunları ekipleri birer gösteri sundular. Şenlik havasında geçen törende konuşma yapan, Yüklenici Firma KARGAZ Genel Müdürü Necati Korkmaz, 5 yılda tamamlanması planlanan doğalgazın 1 yıl içinde bitirileceğini söyleyerek, "Ekim 2007 yılı sonu itibariyle tamamlamayı hedeflemekteyiz. Bu hedefe ulaşmak için de çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettirmekteyiz" dedi.

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da konuşmasında, Kars'ın artık önünün açıldığını ve doğalgazın özellikle de yatırımcıya büyük katkısının bulunacağını belirtti. Karın yıllarca Kars'ın karamsar yüzünü gösterdiğini de ifade eden Alibeyoğlu, "Birinci gün beyaz olan kar ikinci gün yerini geriye bırakıyor, üçüncü gün maalesef renkler kararıyor ve dördüncü gün de yoksulluğumuzun ve sefaletimizin resmi oluyordu. Ama, inanıyorum ki artık doğalgazdan sonra Kars'ın mutluluğunun resmi olacak ve kar bembeyaz olacak" diye konuştu.

Vali Mehmet Ufuk Erden ise, Kars'ın geçmişteki umutsuzluk yıllarını geride bıraktığını vurgulayarak, "Kars, Doğu'nun uygar kenti derken bu tür girdilerle ve çalışmalarla artık geçmişte ifade ettiğim gibi umutsuz günlerini arkada bıraktı. Geleceğe umutla bakacak. Geleceği daha heyecanla ve coşkuyla karşılayacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından doğal gaz için kurban kesildi. İl Müftüsü İlyas Serenli'nin kalabalıktan dolayı kurban kesim yerine gelememesi nedeniyle dua edilmesi unutuldu. Bu sırada Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, bir işçiden "Fatiha" verilmesini istedi. İşçinin alel acele "Fatiha" demesi herkesi şaşırttı. Dua karmaşasının yaşandığı bu sırada kalabalığı yararak alana yetişen Müftü İlyas Serenli, yeniden dua etti.

Daha sonra toprağın kazılmasına geçildi. Bu sırada da kepçe operatörü Mürsel Arslan bahşiş almadan kepçeyi çalıştırmadı. Bunun üzerine Başkan Alibeyoğlu, KARGAZ Genel Müdürü Necati Korkmaz'dan 50 YTL alarak operatöre verdi. 2 günlük kazancı olan 50 YTL'yi bir toprak kazısında kazanan Mürsel Arslan daha sonra parayla birlikte gazetecilere poz verdi ve sevincini dile getirdi.

(BA-İRT-Y)

31.03.2007 16:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title