Haberler

Son dakika haber! Kenya'da terör örgütü evleri kundaklayıp, sivillere ateş açtı: 6 ölü

Güncelleme:

Son dakika haberlerine göre - Kenya'da terör örgütü evleri kundaklayıp, sivillere ateş açtı: 6 ölü Kenya'da terör örgütü Eş-Şebab'ın bir köyde, evleri kundaklaması ve silahlı saldırı düzenlemesi sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

- Kenya'da terör örgütü evleri kundaklayıp, sivillere ateş açtı: 6 ölü

NAİROBİ - Kenya'da terör örgütü Eş-Şebab'ın bir köyde, evleri kundaklaması ve silahlı saldırı düzenlemesi sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kenya'nın Somali sınırına yakın Lamu bölgesinde, terör örgütü Eş-Şebab dün bir köyde saldırı düzenledi. Polis tarafından yapılan açıklamada, 1 kişinin ateş edilmesi sonucu, diğer 5 kişinin ise evlerinin kundaklanması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristleri yakalamak için operasyon başlatırken, halktan iş birliği için yardım istendi.

Somali'de faaliyet gösteren terör örgütü Eş-Şebab, 2011'de Afrika Birliği Barış Gücü kapsamında Somali'ye asker gönderdiği gerekçesiyle Kenya'da saldırılar gerçekleştiriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kenya Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title