Haberler

    Kenya'da Muhaliflerin Boykot Ettiği Seçimlerde Katılım Az

    Kenya'da tekrar düzenlenen devlet başkanlığı seçiminde çatışmalar çıktı.

    Kenya'da tekrar düzenlenen devlet başkanlığı seçiminde çatışmalar çıktı.

    Muhalefet taraftarlarının ülke genelindeki birçok eyalette protesto gösterileri düzenledi. Polisle eylemciler arasında yaşanan çatışmalarda şu ana kadar en az 3 kişi hayatını kaybetti.

    Kenya Seçmen Komisyonu, kayıtlı seçmenlerin yüzde 34'ten daha azının devlet başkanlığı seçimlerine katıldığını bildirdi.

    Only 33% of registered voters cast a ballot in Kenya's election rerun, down from 80% in last votes. https: //t.co/C60KtX5pUh pic.twitter.com/Sbd3po2Kx0— CNN Africa (@CNNAfrica) 27 octobre 2017

    Muhalefet yanlılarının çoğunlukta olduğun düşünüldüğü bazı illerde güvenlik gerekçesiyle oy verme işlemi 28 Ekim'e ertelendi.

    Kenya'da halk ise, ülkde'deki siyasi gerginliğin bir an önce bitmesini istiyor:

    "Biz artık siyasetten bıktık. Normal hayata dönmek istiyoruz. Biz burda hergün mücadele ediyoruz, gördüğünüz gibi çalışıyoruz ama kaçak çalışmak zorundayız baska çaremiz yok."

    "Siyasetçilerin bir an önce bir araya gelip bu sorunu çözmeleri gerekiyor. Her biri de milyonlarca insanı ikna etme kapasitesine sahip, Kenyalılar onların sözüne çok ehemiyet veriyor. Bence ikna kabiliyetlerini Kenya'nın birliği için kullanmaları gerekir."

    Après une présidentielle tendue, le Kenya encore plus divisé https: //t.co/XTYrp6A86Z par PeytermannL #AFP #KenyaElection pic.twitter.com/3e1YKvgUAW— Agence France-Presse (afpfr) 27 octobre 2017

    Geçtiğimiz ağustos ayından bu yana ikinci kez devlet başkanlığı seçimlerinin yapıldığı Kenya'da muhalefet lideri Raila Odinga'nın çağrısı üzerine, taraftarları seçimi boykot etti.

    Odinga, 90 gün içerisinde daha adil yeni bir seçim yapılmasını talep etmişti.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 27 oktober 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Kenya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title