Haberler

Kenya'da Baraj Patlaması: En Az 27 Ölü

Kenya’nın başkenti Nairobi’de gece yarısı meydana gelen baraj patlamasında en az 27 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Kenya'nın başkenti Nairobi'de gece yarısı meydana gelen baraj patlamasında en az 27 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Kenya polisi, Kenya'nın başkenti Nairobi'de gece yarısı meydana gelen baraj patlamasında en az 27 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Polis, başkent Nairobi'nin kuzeybatısındaki Nakuru kentine bağlı Solai'de dün gece şiddetli yağmur sonrası meydana gelen baraj patlamasında en az 27 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Polis, felaketin meydana geldiği saatte çoğu insanın evde uyuduğunu ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini açıkladı. Kenya Kızılhaç'ı yaklaşık 500 ailenin meydana gelen felaketten etkilendiğini aktardı. Nakuru Valisi Lee Kinyanjui, "Kayıpları bulabilmemiz için ailelerin bildirmeleri gerekiyor. Olayın yakın bir yerinde merkez kurduk" dedi. Kenya'nın en büyük dördüncü şehri Nakuru ve etrafındaki köylerin patlamadan ağır hasar aldığı belirtildi.

Öte yandan, Kenya'da haftalardır devam eden şiddetli yağışlar sebebiyle ülke çapında ölüm oranının 159'a çıktığı aktarıldı. Dün açıklanan hükümet istatistiklerine göre ise sel baskını sebebiyle ülkede 220 bin kişi yerlerinden edildi. Kızılhaç geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Mart ayından bu yana en az 21 bin dönüm arazinin sular altında kaldığı, 20 bin hayvanın telef olduğunu açıklanmıştı. - NAİROBİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Nairobi Kenya 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title