Haberler

Safranbolu Kent Park'ta Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Güncelleme:

Safranbolu Belediyesi ve Karabük Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşü 18 Mart Kent Parkında yapıldı.

Safranbolu Belediyesi ve Karabük Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşü 18 Mart Kent Parkında yapıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Halk Sağlığı İl Müdürü Sezgin Tiryaki ve sağlık çalışanlarının da katıldığı yürüyüş öncesi bir açıklama yapan Halk Sağlığı İl Müdürü Sezgin Tiryaki, "Başkanımızla beraber Sağlık Bakanlığımızın yıllardır gösterdiği program ve büyük bir çabayla özellikle 2002'den sonra Türkiye'de sağlıklı yaşam ve doğumdan sonra beklenen yaşam oranlarında büyük bir artış oldu ve aşılama çalışmalarının etkin olması anne ölümlerin önlenmesi konuların gösterilen inanılmaz bir mücadele vardı. Bu mücadelenin sonunda tüm dünya Sağlık Bakanlığının elde ettiği başarıları ve Hükümetimizin elde ettiği bu başarıları kendi nezdinde de ödüllendirerek değerlendirdi. Geldiğimiz nokta bizim doğumdan önceki yaşam süremiz 60 la 65 yıl arası idi. Bugün 77,5 yıla çıkartılmış durumdadır. Türkiye gelişmiş ülkeler içinde ortalama beklenen yaşamda 78'tir. Türkiye 77,5 riskli ülkelerin rakamlarına ulaşmış durumda. Bugün gelinen noktada en büyük bir sorunumuz var oda obezite. Bizim hayatımızı bizim ülkemizi bizim insanlarımızı tehdit eden büyük bir hastalık büyük bir risk olarak karşımızda duruyor onun içinde 2014 yılında Sağlık Bakanlığı obeziteyle mücadele yılı olarak programın aldı. Sadece 2014 yılında değil bundan sonraki bütün çalışmalarında Sağlık Bakanlığı obeziteyle mücadeleleri yaparken, kent meydanında, kentin ortasında çok az yerde görebilecek güzel bir park inşa etmiş durumda Safranbolu Belediyemiz. Yürüyüş parkuları düzenlenmiş, çocuklar için oyun alanları ve spor aletleri ile donatılmış bir ortam var. Bizim park anlayışımızda şöyle bir sorun, oturup çekirdek yemek ve sigara içmek şeklinde bir anlayışımız var. Bunları aşmamız lazım. Sağlıklı kendimizi sağlıklı hissedebilmemiz için mutlaka sağlımıza zarar veren sigaradan uzak durmamız lazım mutlaka sağlımıza zarar veren hareketsiz yaşamdan uzak durmamız lazım" dedi.

Başkan Aksoy ise, yerel yönetimlerin insanların sağlıklı yaşam haklarına katkıda bulunmak amacı ile alt yapı tesislerini tamamlamak zorunda olduklarını söyleyerek, "Bu güne kadar yapımı biten 30 yeni park ile birlikte 35 parkta da tadilat yaparak içerisinde mutlaka bir spor alanı olmak şartı ile Safranbolulu hemşerilerimizin hizmetine sunduk" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Aksoy Safranbolu Türkiye Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title