Haberler

Kent Konseyi’nde teröre lanet yağdı

MANİSA Kent Konseyi'nin 'Manisa Konuşuyor' adıyla düzenlediği genel kuruluna terör saldırıları damgasını vurdu.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı'ndaki terör saldırısında 7 askerimizin şehit düşmesi nedeniyle terörü lanetleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İsrail'in Filistin'e yardım götürmek isteyen İHH İnsani Yardım Vakfı'na ait gemiye yaptığı saldırıyı da kınadı, yapılan saldırıyı suikast olarak nitelendirdi. Ayrıca Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü Hakkı Bayraktar da bir açıklama yaparak, her iki hain saldırıyı da kınadı.

Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri kapsamında, Kent Konseyi, 'Manisa Konuşuyor' adıyla genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurula Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı. Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi de Kent Konseyi Genel Sekreteri sıfatıyla toplantıda yer aldı.

Genel kurul öncesi Hatay'ın İskenderun ilçesinde terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonucu şehit düşen 7 askerimiz ve Filistin'e yardım götürmek isteyen İHH insani Yardım Vakfı'na ait gemiye İsrail tarafından yapılan hain saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Mustafa Pala, Kent Konseyi'nin kentin demokrasisi açısından önemli olduğunu, bu nedenle katılımın arttırılması gerektiğini söyledi. Pala, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'üne de Kent Konseyi'ne verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kürsüye davet edildi. Kent Konseyi'nin kent içi demokrasi açısından önemine vurgu yapan Başkan Ergün, kurumlar arası kavga ortamı yaratılmak istendiğini, ancak bu ortama hiçbir zaman girmediklerini ifade etti.

Başkan Ergün, daha sonra Hatay'ın İskenderun ilçesindeki hain terör saldırısı sonucu şehit düşen 7 askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diledi. Saldırıyı suikast olarak nitelendiren Başkan Ergün, "Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen hain saldırı sonucu 7 askerimizin şehit düştüğünü üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

Saldırı adeta bir suikast saldırısıdır. Bunun yanı sıra Gazze'ye yardım götürmek isteyen gemiye İsrail askerleri tarafından operasyon düzenlendiğini ve resmi olmayan açıklamalara göre 20 insanımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Her iki menfur saldırıyı da kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralananlara da acil şifalar diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün ardından Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü Hakkı Bayraktar da söz alarak, ülkemizdeki terör saldırısını ve İsrail'in yardım gemisine yaptığı saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Akademik Odalar Birliği adına açıklamayı yapan Bayraktar, terörün her türlüsünü lanetlediklerini ve herkesin bir arada yaşamı kabullenmesi gerektiğini vurguladı. Konuşmaların ardından gündem maddelerinin oylanmasına geçildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

title