Haberler

Kent Konseyi'nde muhtarlar temsilcilerini seçti

Güncelleme:

Şehrin kamu ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya getirilmesinde çatı görevini başarıyla yürüten Bursa Kent Konseyi, genel kurul üyesi olacak mahalle muhtarlarını yapılan seçimle belirledi.

Türkiye'nin en büyük ve en aktif kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi, 17 ilçeden mahalle muhtarlarını bir araya getirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'Muhtarlar Toplantısı'na, 17 ilçeden mahalle muhtarları katıldı. Toplantı öncesinde oy birliğiyle Divan Başkanlığı'na Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Divan üyeliklerine ise Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı ve Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Vekili Murat Başlar seçildi.

Muhtarların vatandaş ile devlet arasında mekik dokuyan, sıkıntılara çözüm üreten bir önemli bir kurum olduğunu ifade eden Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, toplantı çağrısına icabet eden muhtarlara teşekkür etti. Bursa Kent Konseyi'nin ayda 200'e yakın etkinlik gerçekleştirdiğini anlatan Çepni, 4 Meclis, 30 çalışma gurubu ve yüzlerce gönüllüyle beraber topluma faydalı işlere imza attıklarını vurguladı. Çepni, "Bireysel ve kurumsal katılımcılarımızla birlikte sıkıntıların konuşulduğu ve çözüm üretildiği ortamlar sağlıyor, çıkan sonuçları da ilgili kurumlarla iletiyoruz. Muhtarlarımız kent konseyinin doğal üyesidir. Bursa'da 1057 tane muhtarımız var. Bunların hepsini aynı anda toplamamız ve genel kurula katılması sağlamamız yönetmelik gereği mümkün değil. Bu yüzden 1057 muhtarı temsil edecek muhtar adaylarını seçmemiz gerekiyor. Toplantıya katılan muhtarlarımız, Bursa Kent Konseyi Genel Kurulu'na temsilci olarak katılacak. Seçimlerin ardından muhtarlarımız yapılan çalışmaları sahiplenecek. Mahalle halkının da Bursa Kent Konseyi çalışmalarına katılmasına destek olacak" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada muhtar temsilcileri belirlendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Çepni Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title