Haberler

Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı: Burhan Doğançay Retrospektifine Paralel Etkinlikler

Güncelleme:

Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı: Burhan Doğançay Retrospektifi boyunca İstanbul Modern'de sergiye paralel eğitim programları, sergi konuşmaları, atölyeler, film gösterimleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

İstanbul Modern Eğitim Bölümü, sergiye paralel olarak olarak Eğitim Sponsoru Garanti Bankası'nın katkılarıyla, çocuklar, gençler ve aileler için Kentin Renkleri başlıklı özel bir program tasarladı. Uzman eşliğinde sergi gezisiyle başlayan eğitim programında çocuklar ve gençler, sanatçının çalışmalarından yola çıkarak, sanat duvarları örüyor, kapılar oluşturuyor ve graffitiler yapıyor, aileler ise kolaj çalışmaları gerçekleştiriyorlar.

Kent Masalları başlıklı etkinlikte sanatçılar Bergüzar Korel, Hümeyra, Ceyda Düvenci ve Hatice Aslan, çocuklar ve aileleriyle

Sergi Konuşmaları'na sergi küratörü Levent Çalıkoğlu, sanat tarihi uzmanı Profesör Brandon Taylor, Doç. Dr. Ahu Antmen, öğretim üyesi Keith Hayward ve sosyoloji profesörü Jeff Ferrell katılacaklar.

İstanbul Modern Sinema'nın İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu işbirliğiyle düzenlediği "Hava Kararınca Sanat" adlı program, sokak sanatının sinemadaki yansımalarına odaklanıyor. Programda bir film seçkisi, çeşitli sanatçıların katılacakları panel, atölye çalışması ve graffiti gösterileri yer alıyor.

Sanatçılar Cedar Lewisohn, Brad Downey ve Tunç Dindaş sokak sanatı ve graffiti üzerine konuşacaklar. Brad Downey atölye çalışması ve Türk graffiti sanatçıları Turbo, Fly Propaganda ve Wyne'ın gösterileri gerçekleştirecek.

İstanbul Modern Kütüphane'de, Burhan Doğançay'a ve sanatına yönelik yayınlar yer alıyor.

İstanbul Modern Mağaza'da, sanatçının çalışmalarından esinlenen hediyelik eşyalar bulunuyor.

Sergi Konuşmaları

23 Mayıs, Çarşamba

14:00-16:00

Levent Çalıkoğlu, Brandon Taylor

Burhan Doğançay'ın katılımıyla

Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı: Burhan Doğançay Retrospektifi'nin açılışının ardından düzenlenen panelde, serginin küratörü Levent Çalıkoğlu ve sanat tarihi uzmanı Profesör Brandon Taylor, sanatçının 50 yıllık sanatsal birikimini, kent gezgini kimliğini ve çalışmalarının içerdiği ifade olanaklarını, kent duvarları ve kültürü üzerinden tartışacaklar.

11 Eylül, Salı

16:00 – 18:00

Ahu Antmen

Marmara Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Doç. Dr. Ahu Antmen, Doğançay'ın yapıtlarının sosyal ve kültürel altyapısını, sanatçının 14 ayrı serisini inceleyerek yorumlayacak. Antmen, 2003 yılında İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayınlanan New York'un Mavi Duvarları adlı kitabında, sanatçının 1998-2004 yılları arasında gerçekleştirdiği New York'un Mavi Duvarları serisini ele aldı.

12 Eylül, Çarşamba

16:00 – 18:00

Keith Hayward, Jeff Ferrell

Bu söyleşide Britanya'nın Kent Üniversitesi'nde sosyal politika ve sosyoloji alanlarında öğretim üyeliği yapan Keith Hayward ile ABD'deki Texas Christian Üniversitesi'nin sosyoloji profesörü ve Kent Üniversitesi Kriminoloji Bölümü'nün misafir öğretim üyesi olan Jeff Ferrell bir araya geliyor.

Konuşmacılar, kent yaşamının ve çağdaş kültürün içinde yer alan suç ve tüketim kavramlarını, kamusal alan üzerinde kurulan kontrol mekanizmalarını, bunların sonucunda toplum içinde meydana gelen çatışmaları, Doğançay'ın gözlemlediği kent duvarlarının barındırdığı imge, sembol ve işaret zenginliği doğrultusunda inceleyecekler.

Eğitim Programları

Kentin Renkleri Atölyeleri

İstanbul Modern, Burhan Doğançay'ın Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı adlı sergisine paralel olarak Eğitim Sponsoru Garanti Bankası'nın katkılarıyla, çocuklar, gençler ve aileler için Kentin Renkleri başlıklı özel bir program tasarladı. Uzman eşliğinde sergi gezisi ile başlayan Kentin Renkleri eğitim programında çocuklar ve gençler sanat duvarları örüyor ve graffitiler yapıyor, aileler ise kolaj çalışmaları gerçekleştiriyorlar.

Programda 4-6 ve 7-9 yaş grubundan çocuklar için Duvar Ustaları, 7-9, 10-12 ve 13-15 yaş grubundan çocuklar ve gençler için Stencil Tasarım Atölyesi, 16 yaş üstü gençler için Graffiti Atölyesi düzenleniyor. Ailece Sanat programında 3-5 yaş grubundan çocuğu olan aileler Tırtıl Kolajı, 6-10 yaş grubundan çocuğu olan aileler ise Kapılar adlı etkinliklere katılabiliyor.

Duvar Ustaları programına katılan 4-6 ve 7-9 yaş grubu çocuklar, Doğançay'ın Grego Duvarları ve Sapak adlı serilerinden yola çıkarak farklı renk ve formlardan blokları birleştiriyor, üzerine çeşitli işaretler yerleştirerek kompozisyonlar oluşturuyorlar. Stencil Tasarım Atölyesi'nde 7-9, 10-12 ve 13-15 yaş grubundan çocuklar ve gençler görsel tasarlıyor, bu görsellerin kopyalanması için şablonlar oluşturuyor ve duvar yüzeyine aktarıyorlar.

Graffiti Atölyeleri'nde ise 16 yaş ve üzeri gençler sanatçı Çağrı Küçüksayraç ile birlikte, Burhan Doğançay'ın sanatsal dönemlerini tanımlayan "Hücum", "Çifte Gerçeklik", "Sapak" ve "Kapılar" serilerinden yola çıkarak graffitiler oluşturuyorlar.

Ailece Sanat etkinliklerinde 3-5 yaş grubundan çocuğu olan aileler Tırtıl Kolajı adlı atölyede, kolaj tekniğini kullanarak yaptıkları yuvarlak şekilleri bir araya getiriyor ve bir tırtıl resmi oluşturuyorlar. 6-10 yaş grubunda çocuğu olan aileler ise Kapılar etkinliğinde Burhan Doğançay'ın eserlerinden yola çıkarak kapı şeklindeki karton yüzeylere resimler yapıyorlar.

Kentin Renkleri eğitim programı Pazartesi hariç hafta içi her gün okul grupları, hafta sonları ise çocuklar, gençler ve aileler için gerçekleştiriliyor.

Atölye Takvimi

Duvar Ustaları

4-6 yaş grubu çocuklar, 26 Mayıs, 16 Haziran, 7 ve 28 Temmuz, 8 Eylül tarihlerinde 10.30-12.00 saatlerinde / 03, 01, 29 Temmuz,11, 26 Ağustos, 23 Eylül tarihlerinde 15.00-16.30 saatlerinde programa katılabiliyor.

7-9 yaş grubu çocuklar, 9 ve 30 Haziran, 21 Temmuz, 11 Ağustos, 01 ve 22 Eylül tarihlerinde 10.30-12.00 saatlerinde / 26 Mayıs, 02, 16 Haziran, 7, 14, 28 Temmuz, 18, 25 Ağustos, 8 Eylül tarihlerinde 13.00-14.30 saatlerinde programa katılabiliyor.

Stencil Tasarım Atölyesi

7-9 yaş grubu çocuklar, 02, 03, 17 ve 23 Haziran, 01, 15, 29 Temmuz, 4, 12, 25, 26 Ağustos, 09, 15, 23 Eylül tarihlerinde 10.30-12.00 saatlerinde programa katılabiliyor.

10-12 yaş grubu çocuklar, 9 ve 30 Haziran, 21 Temmuz, 11 Ağustos, 01 ve 22 Eylül tarihlerinde 13.00-14.30 saatlerinde / 26 Mayıs, 16 Haziran, 7 Temmuz, 18 Ağustos, 8 Eylül tarihlerinde 15.00-16.30 saatlerinde programa katılabiliyor.

13-15 yaş grubu gençler, 23 Haziran, 4 ve 25 Ağustos, 15 Eylül tarihlerinde 13.00-14.30 saatlerinde / 9 Haziran, 15,21 Temmuz, 01, 09 Eylül tarihlerinde 15.00-16.30 saatlerinde programa katılabiliyor.

Graffiti Atölyesi

Gençler (16 yaş üstü), 26 Mayıs tarihinde "Hücum", 16 Haziran tarihinde "Çifte Gerçeklik", 7 Temmuz tarihinde "Kapılar", 8 Eylül tarihinde ise "Sapak" başlıklı atölye çalışmalarına katılabiliyor. Program 10.00-17.00 saatleri arasında düzenleniyor.

Tırtıl Kolajı

3-5 yaş grubunda çocuğu olan ailelere özel

Etkinlik 27 Mayıs, 10, 24 Haziran, 8,22 Temmuz, 05 Ağustos, 16 Eylül tarihlerinde 13.00-14.30 saatlerinde gerçekleştiriliyor.

Kapılar

6-10 yaş grubunda çocuğu olan ailelere özel

Etkinlik 03, 17 Haziran, 01, 29 Temmuz, 12, 26 Ağustos, 09, 23 Eylül tarihlerinde 13.00-14.30 saatlerinde gerçekleştiriliyor.

Kent Masalları

İstanbul Modern, sergiye paralel olarak 4-6 yaş grubundan çocuklar ve aileleri için Eğitim Sponsoru Garanti Bankası'nın katkılarıyla Kent Masalları adlı bir etkinlik düzenliyor. Sanat eğitiminin erken yaşta başlamasıyla sanata duyarlı bireylerin yetişmesini amaçlayan bu programda, çocuklar ve aileleri sanatçılarla buluşarak masal dinliyor ve resim yapıyorlar.

Sergi boyunca, her ay bir kez düzenlenecek program, çocukların uzman eşliğinde Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı sergisini gezmesiyle başlıyor. Konuk sanatçının seçtiği çocuk masalını, çocuklara ve ailelerine okumasının ardından sanatçılar, çocukların masalla ilgili sorularını yanıtlıyor. Bergüzar Korel, Hümeyra, Ceyda Düvenci ve Hatice Aslan çocuklar ve aileleriyle buluşacak sanatçılar arasında yer alıyor.

Etkinlik Takvimi

Bergüzar Korel 2 Haziran

Hümeyra 7 Temmuz

Ceyda Düvenci 25 Ağustos

Hatice Aslan 1 Eylül

İstanbul Modern Kütüphane'de Burhan Doğançay yayınları

Burhan Doğançay'ın sergilerine dair kataloglardan, Doğançay ve sanatına ilişkin kitaplara kadar çeşitli yayınlar sergi boyunca İstanbul Modern Kütüphane'de olacak. Bu yayınlar arasında Doğançay'ın Brooklyn Köprüsü fotoğraflarına yer veren Hayaller Köprüsü monografisi, Dolmabahçe Kültür Merkezi'nde düzenlenen Burhan Doğançay retrospektif katalogu, Doğançay'ın sanatını ele alan Brandon Taylor'ın "Urban walls: a generation of collage in Europe and America" ve Nüzhet İslimyeli'nin "Ülkemize onur kazandıran sanatçılar" adlı kitapları bulunuyor.

İstanbul Modern Mağaza'da Burhan Doğançay sergi ürünleri

Burhan Doğançay sergisi kapsamında İstanbul Modern Mağaza'da yer alacak ürünler arasında sergi katalogu, posterler ve kartpostalların yanında anahtarlık, eşarp, cüzdan, i-Phone kılıfı ve i-Pad kabı gibi kişisel aksesuarlar; defter, kalemlik ve cetvel gibi kırtasiye ürünleri bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Garanti Bankası Burhan Doğançay İstanbul Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title