Haberler

Kenelerin Baş Düşmanı Sülünler, Doğaya Bırakıldı

İstanbul - (özel) - Doğal Yaşamı Desteklemek İçin "Tükenen Türleri Koruma Projesi" Altında İstanbul Çevre Ve Orman Müdürlüğü Tarafından Polenezköy'deki Çiftlikte Üretilen Bin Adet Sülün, Silivri Danamandıra Köyünde Oluşturulan Barınaklarından Doğaya Bırakıldı.

İSTANBUL - (ÖZEL) - Doğal yaşamı desteklemek için ¨Tükenen Türleri Koruma Projesi¨ altında İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Polenezköy`deki çiftlikte üretilen bin adet sülün, Silivri Danamandıra köyünde oluşturulan barınaklarından doğaya bırakıldı.

Doğada kene, çamkırı gibi zararlı böcekleri yiyerek beslenen sülün kuşları, Danamandıra köyünde oluşturulan barınakta Çevre ve Orman Müdürlüğü görevlileri ve köylülerce bakıldı. Büyütülen sülün kuşları, İstanbul Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar`ın da katılımıyla doğaya bırakıldı.

Birpınar, ¨Orman alanlarının tahrip edilmesi, bilinçsiz avcılık gibi sebeplerle İstanbul ve çevresindeki sülün, keklik gibi kuşların türleri tehlikeli bir şekilde azaldı. Yaptığımız çalışmalarla Polenezköy`deki üretim çiftliğimizde 3 bin 500 sülün ürettik. Bunları İstanbul`un farklı yerlerinde doğaya salıyoruz. Sülün doğada kene, çamkırı gibi zararlı böcekleri yiyerek beslenir. Bu zararlı böceklerin düşmanıdır. Sülün kuşlarının dişileri üreme için erkeklere göre daha sade bir görüntüye sahiptir. Bu kuşun erkekleri dişilerine göre daha süslüdür. Burada köylülerin verdikleri destekle birlikte bu kuşları doğaya kazandıracağız. Yeni projemizde Polenezköy`de keklik üretimine başlayacağız¨ dedi.

Danamandıra köylüleri de, ¨Kuşları koruyacağız. Köyümüz çevresindeki ormanlarda daha çok kuş bulunması için kaçak avcılığı önleyeceğiz¨ dedi.

Müdür Birpınar`ın yaptığı açıklamadan sonra barınağın etrafındaki tel örgünün üzerindeki ağlar kaldırılarak kuşlar doğaya bırakıldı. Sülünlerin barınağı, kuşlar doğaya alışana kadar yemlenmeleri için bırakılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title