Haberler

Kene Isırması Sonucu Ölen Genç Kız Toprağa Verildi

Kene Isırması Sonucu Bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (Kkka) Hastalığı Şüphesiyle Tedavi Gördüğü Ankara'da Hayatını Kaybeden Genç Kız Karabük'ün Eflani İlçesinde Toprağa Verildi.

Kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gördüğü Ankara'da hayatını kaybeden genç kız Karabük'ün Eflani ilçesinde toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Eflani ilçesine bağlı Karlı köyünde 2 aylık nişanlı S.B. (25), geçen hafta tarlada çalıştığı sırada vücuduna yapışan keneyi kendisi çıkardı. Bir süre sonra rahatsızlanan S.B. ailesi tarafından götürüldüğü Eflani Sağlık Ocağı'ndan Karabük Devlet Hastanesi'ne ardından Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen S.B. sabaha karşı hayatını kaybetti. S.B.'nin cenazesi, cenaze aracından çıkarılmadan kılınan cenaze namazından sonra tabutuyla birlikte kireçlenen mezara defnedildi.

Baba Hüsnü B., kızının mezarı başında vatandaşları uyarıda bulunarak, "Bizler bugüne kadar yapmadık ama bundan sonra yapacağız. Vatandaşlarımızda tarlada çalışırken çoraplarını elbiselerin üstünden giysin. Koyu renkli elbiseler giymemeye ve ellerinden geldikçe beyaz ya da açık renkli elbiseler giysin" dedi.

Geçen yıl ilçelerinde kene ısırması sonucu sadece 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Kaymakam Erol Tanrıverdi, "2008 yılında Türkiye'de kene vakalarının görülmeye başlamasıyla ilçemizde de Sağlık Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğü aracılığıyla gerekli çalışmalar yaptık. Ancak 2.5 aylık bir süre zarfında ilçemizde şuan itibariyle 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Özellikle Orta ve Batı Karadeniz bölgesinde kene vakaları daha fazla görülmeye başladı. Özellikle Batı Karadeniz Bölgesi'nde Karabük'ün Eflani ilçesinde zehirli keneler çok görülmeye başladı. İlçemizde bugüne kadar 250-300 vatandaşımız kene ısırması sonrası hastane ve sağlık ocaklarına başvurdu ve 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Biz Kaymakamlık olarak geçen yıl yaptığımız gibi köylerimizde bu yıl içinde gerek bilgilendirme, gerekse ilaçlama çalışmalarında bulunduk. 54 köyümüzde 2 sefer ilaçlama çalışması yaptık. Kene vakaların giderek artmasından dolayı ilaçlama ve bilgilendirme toplantılarını hız vererek devam edeceğiz. Bundan sonra bu gibi vakaların yaşanmaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

(YE-ET-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title