Haberler

Kene Isıran Orman İşçisinin Durumu Ağır

Ordu'nun Mesudiye İlçesinde Fidan Dikerken Kene Tarafından Isırılan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (Kkka) Hastalığı Teşhisiyle Hastaneye Kaldırılan Orman İşçisinin Durumunun Ciddi Olduğu Belirtildi.

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde fidan dikerken kene tarafından ısırılan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle hastaneye kaldırılan orman işçisinin durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Ordu'nun Gölköy ilçesi Akçalı köyünde oturan, Mesudiye ilçesinde fidan dikerken ayağını kene ısıran ve keneyi kendisi ezerek çıkaran orman işçisi evli ve 1 çocuk babası 28 yaşındaki Tuncay S.'nin durumu, kene ısırmasından 10 gün sonra ağırlaştı.

Vücudunda kanamaların başlaması üzerine yakınları tarafından Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tuncay S, burada 1 gün yattıktan sonra Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Enfeksiyon Servisi'nde tedavi altına alınan orman işçisinin durumunun ciddi olduğu, 48 saat içinde kesin bir açıklama yapılabileceği kaydedildi.

Genç orman işçisinin yakınları servis önünde endişeli bekleyişlerini sürdürürken, OMÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necla Tülek, "Hastamızın durumu biraz ciddi" dedi.

Hastanın orman işçisi olduğunu, fidan dikmeye çalışırken kene tarafından ısırıldığını, şikayetlerinin ısırıktan 10 gün sonra başladığını, bir gün Ordu Devlet Hastanesi'nde yatırıldıktan sonra kendilerine gönderildiğini ifade eden Prof. Dr. Tülek, "Bu sezon havalar ısındıktan sonra ağırlaşmış olarak hastanemize gelen 6. vaka. Diğer 5 vaka iyileştirilip gönderildi. Bu hastalarımızda kanama büyük risk oluşturuyor. O nedenle önce kanla ilgili eksikliklerini ya da baskılanan hücreleri takviye etmeye

çalışıyoruz. Kan ve kan ürünleri veriyoruz. Ağırlıklı olarak uyguladığımız tedavi bu. Bir diğeri de virüslere karşı etkili olabilecek ilacımız var. Onu veriyoruz. Bu hastamızın ayağını kene ısırmış, kendisi çıkarmaya çalışmış" diye konuştu.

Kene ısırık vakalarında asıl sorunun ormana veya pikniğe giderken ya da hayvan beslerken önlem alınmaması olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tülek, "Kenelerden korunmak için uygun giysiler giyilmesi, çıplak ayakla dolaşılmaması ve paçaların çok iyi korunması gerekiyor. Kenenin vücuda girişine izin vermeyecek önlemler alınmalı. Kene ısırınca da en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmeli. Kene ısırdıktan sonra oluşan KKKA hastalığının tedavisi çok zor. O halde bireysel önlemlere başvurulmalı ki, şu anda tam

mevsimi" şeklinde konuştu.

(AG-SA-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title