Haberler

Kene, İnsan Isısını Algılayıp İnsana Yapışıyor

Aç Kenelerin İnsan Vücudu Isısını Algıladığı, Bu Sayede Bir Yere Oturulduğunda İnsanı Bularak Vücuduna Yapıştığı Bildirildi.

Aç kenelerin insan vücudu ısısını algıladığı, bu sayede bir yere oturulduğunda insanı bularak vücuduna yapıştığı bildirildi.

Türk Sağlık-Sen Tokat Şubesi Başkanı Mustafa Eldemir, kenelerden insanlara geçen KKKA hastalığı nedeniyle ölüm olayları sonucu kentte gereksiz bir panik havası yaşandığını söyledi. Esas risk taşıyan yaban hayatının olduğu kırsal alanlarda yaşayan insanlarda duyarsızlık olduğunu ifade eden Eldemir, ''Yeterli önlem alınırsa korkulacak bir şey yok, fakat öncelikle kırsal kesimde yaşayan halkın bilinçlendirilmesi gerekiyor. Aç keneler insan vücudu ısısını algılıyor ve bu sayede bir yere oturulduğunda insanı bularak vücuduna yapışıyor. Özellikle KKKA virüsü taşıyabilen keneler sıcağı severler. Nemli yerlerde asla yaşamazlar. Birkaç yıl önce Rusya'da eksi 20 derecenin altında kış yaşandığı için kene popülasyonu önemli derecede azaldı'' dedi.

Şu anda tüm dünyanın kene mücadelesi yaptığını, fakat milyon dolarlar harcanmasına rağmen kene popülasyonunun yok edilemediğini ifade eden Eldemir, ''Zaten yok etmek de gerekmiyor, kontrol altında tutulması gerekiyor. Çünkü keneler bir anlamda aşı vazifesi görüyor. Konakladığı hayvana düşük dozda hastalık vererek hayvanın dayanıklılığını artırıyor. Keneyi tamamen yok edersek bölgeyi hastalıklara karşı duyarlı hale getirmiş oluruz'' diye konuştu.

(Nİ-SA) 27.06.2008 17:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title