Haberler

Kene, 7 Kişiyi Hastanelik Etti

Karabük'te Son Bir Hafta İçinde 7 Kişiyi Kene Isırdı. 7 Kişiden 4'ü Kırım-kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Şüphesiyle Ankara'ya Sevk Edilirken, 3'ü de Karabük'te Tedavi Altına Alındı.

Karabük'te son bir hafta içinde 7 kişiyi kene ısırdı. 7 kişiden 4'ü Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Ankara'ya sevk edilirken, 3'ü de Karabük'te tedavi altına alındı.

Kenenin ısırdığı Sadık Arslan (47) ile ismi öğrenilemeyen bir kadın, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Eflani'nin Aday köyünde yaşayan Süleyman Gökçe (68) de kene ısırması nedeniyle rahatsızlandı. 3 gün önce bacağını ısıran keneyi kendisi çıkaran Süleyman Gökçe, yüksek ateş nedeniyle Eflani Sağlık Ocağı'na gitti. Hemen Karabük Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Süleyman Gökçe, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle İntaniye Servisi'nde tedavi altına alındı. Yüksek ateşten dolayı Süleyman Gökçe de Ankara'ya sevk edildi.

Karabük'te, Eflani ilçesi ile Yenice ve diğer ilçelerde toplam 7 kişi kene ısırması sebebiyle tedavi altına alındı. 7 kişiden 4'ü Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Ankara'ya sevk edilirken, 3'ü de Karabük'te tedavi altına alındı.

İl Sağlık Müdürü Korkut Eren, son bir hafta içerisinde 7 kişiyi kene ısırdığını belirterek "Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ve kene ısırmasından dolayı ilimizde 7 şüpheli vaka mevcut. Bu 7 kişiden 4'ü Ankara'ya gönderildi diğer 3 hastanın tedavisi Karabük'te devam ediyor" dedi.

(YE-ET-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title