Haberler

Kendisini "Türk Hekimlerine Emanet Etti"

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözünden etkilenen Azerbaycanlı hasta, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ablasından yapılan böbrek nakliyle şifa buldu.

AYŞE YILDIZ - Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözünden etkilenen Azerbaycanlı hasta, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ablasından yapılan böbrek nakliyle şifa buldu.

Azerbaycan'ın Şirvan kentinde ikamet eden 36 yaşındaki Abdin Nazarlı, karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Hastalığını ilerlediği için nakil olması gereken Nazarlı, Atatürk'ün, "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözünden etkilenerek Antalya'daki bir doktorla temasa geçti.

Türk doktorlarının organ nakillerindeki başarısını araştıran Nazarlı, Türkiye'de ameliyat olmaya karar verdi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezine başvuran Nazarlı'ya, Azerbaycan'da yaşayan 56 yaşındaki ablası Nayiba Nazarova böbreğini vermek için gönüllü oldu. Yapılan tetkiklerin olumlu çıkmasının ardından, Nazarlı'ya Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı başkanlığındaki ekip tarafından yapılan nakil başarıyla gerçekleştirildi.

Hayata tutunmasına vesile olan doktorlara teşekkür eden Nazarlı, ailesiyle sağlıklı vakit geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

"Türk doktorlarına sonuna kadar güveniyorum"

Nazarlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böbrek yetmezliği rahatsızlığının uygulanan tedaviye rağmen ilerlediğini söyledi.

Nakil olana kadar çok sıkıntı çektiğini vurgulayan Nazarlı, zorlu süreçte ailesinin desteğini hep yanında gördüğünü, diyaliz süreci başlamadan ablasının böbreğini verdiğini dile getirdi.

Hayata bakış açısının değiştiğini aktaran Nazarlı, yaşama dair umutlarının yeşerdiğini ifade etti.

Sağlıklı biri gibi her şeyi yiyip içebileceği için kendisini şanslı hissettiğini anlatan Nazarlı, hayatının en anlamlı hediyesini ablasından aldığını vurguladı.

Nakil olmak için özellikle Türkiye'yi tercih ettiklerine dikkati çeken Nazarlı, şöyle devam etti:

"Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dünya liderinin, 'Kendinizi Türk hekimlerine emanet ediniz' sözünden çok etkilendim. Dünyaya mal olmuş büyük bir lider bunu ifade ediyor. Gerçekten Türk hekimlerinin başarısını herkes biliyor. Buranın doktorları çok tecrübeli. Onlar için böbrek nakli sıradan bir şey, çünkü günde birkaç tane yapıyorlar. Hiç tereddüt etmeden Türkiye'ye geldim, burada şifa buldum. Türk doktorlarına sonuna kadar güveniyorum."

"Kardeşimin yüzünün güldüğünü görünce çok rahatladım"

Abla Nayiba Nazarova da kardeşine şifa olmak için Türkiye'ye geldiğini kaydetti.

Kardeşine seve seve canını verebileceğini dile getiren Nazarova, "Türk doktorlarına çok güveniyoruz, onun için hiç tereddüt etmeden Türkiye'ye geldim, böbreğimi de verdim. Ameliyattan sonra kardeşimin yüzünün güldüğünü görünce çok rahatladım." dedi.

Eşi Elnura Nazarlı ise 3 ve 7 yaşında iki çocukları olduğunu, yaşadıkları zorlu süreci birlikte aşmaya çalıştıklarını söyledi. Eşinin uzun bir aradan sonra yüzünün güldüğünü vurgulayan Nazarlı, "Türk doktorlarının sayesinde hayata daha umutlu bakıyoruz. Ameliyat iyi geçti, biz bu kadar kolay geçeceğini beklemiyorduk." ifadesini kullandı.

Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aydınlı da Azerbaycan'dan gelen hastanın nakil sonrası hiçbir sıkıntısının olmadığını bildirdi. Yurt dışından hastaların tedavi için geldiğini belirten Aydınlı, nakilden sonra ülkelere dönen hasta ve yakınlarına nelere dikkat edecekleri hususunda eğitim de verdiklerini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Akdeniz Üniversitesi Azerbaycan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title