Haberler

Kendini Savunurken Romanları Aşağılayan Yeliz Yeşilmen'e Tepki Yağıyor

Güncelleme:

Telefonla bağlandığı programda hakkında çıkan iddialara yanıt verirken "Ne bir çingeneliğim ne bir görgüsüzlüğüm" ifadelerini kullanan Yeliz Yeşilmen'e Roman vatandaşlarından tepki geldi.

Sunucu Yeliz Yeşilmen, "Benim arabam 600 bin değil, 1 trilyonluk deme ihtiyacını neden hissettiniz?" sorusuna; "Şu kadar, bu kadar diye ne bir çingeneliğim, ne de bir görgüsüzlüğüm var Allah'a şükür" cevabını verince Romanların tepkisini çekti.

CANLI YAYINA BAĞLANDI

Seda Sayan'ın programına telefonla bağlanan Yeliz Yeşilmen, hakkında çıkan magazin haberleriyle ilgili soruları cevapladı ve "Benim arabam 600 bin değil 1 trilyonluk deme ihtiyacını neden hissettiniz?" sorusuna da; "Benim arabam şu kadar, bu kadar diye ne bir Çingeneliğim ne bir görgüsüzlüğüm var Allah'a çok şükür" cevabını verdi.

"YELİZ YEŞİLMEN'İN BU İFADESİNİ KINIYORUM"

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu bu açıklama üzerine, "Yeşilmen'in Romanlara yönelik itham içeren ifadeler kullanmasını kınıyorum" dedi.

"ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM"

Purçu, Roman vatandaşların da bu ifadelerden çok rahatsız olduğunu belirterek, hem Yeliz Yeşilmen'e hem de kanala tepki yağdığını iletti. Purçu şunları söyledi: "Toplumda ayrımcılığı körükleyen, önyargıları pekiştiren, Roman toplumunu görgüsüzlükle özdeşleştirme gafletinde bulunan Yeşilmen'in bu ifadeleri programda telefonda sarf etmesinin ardından çok sayıda Roman vatandaşımız hem TV kanalına hem tarafıma eleştirilerini, kınama mesajlarını iletti. Ne yazık ki toplumumuzda 'Çingen hesabı yapmak, Çingene pazarlığı, Çingene parası gibi' ifadelerle bir topluluğa yönelik küçük düşürücü, yaftalayıcı, önyargı içeren tanımlamalar kullanılmaya devam etmekte, üstelik bu ifadeleri kullananlar ayrımcılık yapmadığını düşünebilmektedir. Toplumda bilinirliği yüksek, tanınmış kişilerin ayrımcı ifadeleri TV aracılığıyla yaygınlaştırıp önyargıları pekiştirmesinin önüne geçilmesi gereklidir. Bu çerçevede, Yeliz Yeşilmen'i Roman vatandaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum."

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Yeliz Yeşilmen Seda Sayan Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (48)

KUZEY ATEŞDAĞLI:

Öffff be kardeşim amma abartıyosunuz bu mağdur ağızlarını bizim içinde 12 den sonra kafası çalışmaz derler yıllardır ama nedense yıllardır o kafası çalışmayan bizler ülkeyi ele geçirmişiz en üst kademesinden iş adamından sanatçısına kadar hep en baştayız artık nasıl kafasızsak düşünün artık:))demek oluyorki çocukca laflara takılı kalmayın icraatlar yapıp memlekete fayda sağlayın be kardeşim

44
1
yanıtYanıtla
BAMBAM:

Afferin. En doğru sen konuştun.

yanıt3
yanıt0
Ne farkeder:

Çingelneler bile aralarında kavga ederken birbirlerine çingene diyorlar. Hanğimiz normal hayatta yeliz yeşilmenin kullandıgı kelimeyi kullanmadık ki. Çngenelik yapma deriz, Daha bir çok deyim var çingenelerle ilğili yelizin hatası canlı yayında söylemiş olması o kadar büyütülecek bir mevzu degil. Hadi dağılın

26
6
yanıtYanıtla
tanju:

laf yaptı bal kabaaa

yanıt1
yanıt0
hhh:

Çingenlik bir ırk değil sonuçta, bir yaşantı şekli...iyi anılmamalarının sebebi ekseri çingenlerin yanlış hareketleridir...bende olumsuz manada kullanırırım "çingen" ifadesini..

16
2
yanıtYanıtla
XXL:

IRK CANIM. ÜSTELİK KENDİ DİLLERİ VE GELENEKLERİ OLAN BİR IRK. SEN CAMİYE GİDEN ÇİNGENE GÖRDÜNMÜ

yanıt2
yanıt2
necip mert:

toplum çingeneleri çok iyi olarak mı tanıyor sanki. Kadının tek suçu bunu herkesin önünde söylemesi. nerede bela hırsızlık orada çingeneler. Bu ayrımcılık değil inanın. Onlar da kendine çeki düzen verip topluma daha fazla katılsın. kimse onlara böyle bir yorum yapmaz

17
0
yanıtYanıtla
yorumcu:

çingenelere kötü gözle bakılmasının nedeni çocukların korkutulması değildir. aksine çocukların çingeneler ile korkutulmasının nedeni çingenelerin 5 para etmez adi hırsız olmasıdır.

yanıt0
yanıt1
xxl:

YELİZ DOĞRU SÖYLEMİŞ. YALAN DİYEN EVİNE MİSAFİR OLARAK ÇİNGENE ÇAĞIRSIN. DÜRÜST OLUN ÇİNGENE ÇİNGENEDİR

14
3
yanıtYanıtla
murat iskocyali:

senin gibi geri zekalilar yuzunden tc halki arasinda ayrimcvilik oluyor ben roman degilim roman arkadaslarim var cokta iyiler hem turkiyeden roman arkadasim var hemde iskocyada roman arkadasim var ben cagiririm kardesim once avrupaya gelde gor her ulkeden insanlar var ve ic ice yasiyorlar senin gibi salaklar yuzunden ulke kalkinmiyor senin suan yaptigin irkcilik kardesim

yanıt6
yanıt5
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title