Haberler

Kendini Önemseyen Check-up Yaptırıyor

Kent Yaşamı, Sanayileşme ve Kötü Beslenme Gibi Nedenlerle Artan Hastalıklara Karşı Erken Teşhis İçin Her Bireyin Düzenli Olarak "Check Up" Denilen Genel Sağlık Taramasından Geçmesi Gerektiği Belirtildi.

Kent yaşamı, sanayileşme ve kötü beslenme gibi nedenlerle artan hastalıklara karşı erken teşhis için her bireyin düzenli olarak "Check up" denilen genel sağlık taramasından geçmesi gerektiği belirtildi.

Kendini önemseyen ve gerek ev gerekse iş hayatında verimli olmak isteyen insanların check-up yaptırdığı kaydedilirken, check-up yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlara da işaret edildi. Hamilelerin veya bu yönde şüphesi olanların check up öncesi doktorlara bilgi vermesi gerektiği öğrenilirken, diğer önemli noktalar şöyle sıralandı:

"Daha önce yapılmış test ve diğer tetkik sonuçları getirilmeli. Randevu günü ve saatinde aç olunmalı. En az 10-12 saat aç kalınmalı, bu arada yalnızca su içilmeli. Test yaptırılmadan önce 2 gün boyunca brokoli ve turp gibi sebzeler ile kırmızı et yenmemeli. Checp up öncesinde günde 250 miligramdan fazla C vitamini kullanılmamalı. Demir ilacı alınıyorsa tetkiklerden iki gün önce bırakılmalı."

(AG-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title