Haberler

Kendileri İçin Düzenlenen Seminere Kucakta ve Sırtta Taşındılar

Eskişehir'de, Engellilere Yönelik Düzenlenen Semineri İzlemek İsteyen Engelliler, Asansör Olmayan Binada, Birinci Kattaki Salona Kucakta ve Sırtta Taşınarak Çıkarıldı.

ESKİŞEHİR'de, engellilere yönelik düzenlenen semineri izlemek isteyen engelliler, asansör olmayan binada, birinci kattaki salona kucakta ve sırtta taşınarak çıkarıldı.

Valiliğin katkısıyla, Eskişehir Damla Özgereksinimliler Derneği tarafından engellilere yönelik 'Aile Eğitim Semineri' düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Salonu'ndaki seminere çok sayıda engelli ile yakınları katıldı. Tekerlekli sandalyeli engelliler, asansör olmaması üzerine birinci kattaki seminerin yapıldığı salona yakınlarının ve dernek görevlilerinin kucaklarında ve sırtlarında taşınarak çıkarıldı.

Damla Özgereksinimliler Derneği Başkanı olan ortopedik engelli Emel Kapanoğlu'da merdivenlerden 3 kişinin yardımıyla çıkartılıp salona geldi. Tekerlekli sandalyesinde oturan Emel Kapanoğlu daha sonra konuşma yapmak üzere sahnedeki kürsünün yanına yine 3 kişinin yardımıyla çıkarıldı. Dernek Başkanı Kapanoğlu konferans salonlarında engelliler için asansör bulunması gerektiğini söyledi. Türkiye'de 8 milyon 500 bin engellinin olduğunu söyleyen Kapanoğlu, düzenledikleri seminer ile ailelere engellilerin eğitimi ve Yeni Türk Ceza Kanunu hakkında bilgiler vermeyi amaçladıklarını belirtti.

2 gün süren seminerde, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten Uysal, 'Ailelerin eğitime katkısı', öğretim görevlisi Funda Bozkurt da 'Engellilerle ilgili yasalar' konusunda konuşma yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title