Haberler

Kendi Yolunu Belirleyen Başarılı Olur

"Tecrübe Paylaşım Toplantıları"nda lise öğrencilerine hayata dair tavsiyelerde bulunan genç yazar Betül Şükür, hayatta başarılı olmak için insanın önce kişisel menkıbesini yani kişisel yollarını belirlemesi gerektiğini söyledi.

Genç yazar Betül Şükür, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Şehir Düşünce Merkezi'nin düzenlediği "Tecrübe Paylaşım Toplantıları" kapsamında Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

"YAPAMAM" DEMEYİN, YAPARSINIZ

Yazar Betül Şükür gençlere, gelecek yaşantılarına ve eğitim hayatlarına dair tavsiyelerde bulundu. Şükür, öğrencilere özetle şunları söyledi:

"Kişisel menkıbelerinizi yani yollarınızı belirleyin. Bir şeyi gerçekten istediğinizde bütün evren o şeyin gerçekleşmesi için işbirliği yapar. Yaptığınız işi aşkla yapın. Kitap okuyun, yazı yazın. Kitap okumak sadece bir eylem değil kitap okumak bir zenginliktir, hayatın farklı bir yönünü keşfetmektir. Yazı yazın çünkü kelimelerin gücü var. Hayatta herkes ektiğini biçiyor, etki tepki meselesi. Hayat vursa bile biz kalkacağız. 'Yapamamak' fiilini aklımızdan, hayatımızdan çıkaracağız. Yapabileceğinizi bilmeniz, kendinize saygı göstermeniz demektir. Kendine saygı gösterene hayat da saygı gösterir."

ÖĞRENCİLER EN SEVDİKLERİ ŞİİRLERİ OKUDU

Programın sonunda Şükür, hem kendi şiirler okudu hem de öğrencilere en sevdikleri şiirleri okuttu. Genç yazar, şiir okuyan öğrencilere "Limon Çiçeği" kitabını hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title