Haberler

    Kendi evinizin içmimarı olabilirsiniz

    Güncelleme:

    1) Ev ve hikayesiDAİRE338 bin takipçiFarklı mesleklerden, farklı şehirlerden stil sahibi kişilerin evlerini ve hikayelerini yakından izleme fırsatı sunan bu kanalın, ev sahiplerinin anlatımlarıyla bilindik tasarım kalıplarının dışına çıkan oldukça özgün içerikleri var.

    1) Ev ve hikayesi

    DAİRE

    338 bin takipçi

    Farklı mesleklerden, farklı şehirlerden stil sahibi kişilerin evlerini ve hikayelerini yakından izleme fırsatı sunan bu kanalın, ev sahiplerinin anlatımlarıyla bilindik tasarım kalıplarının dışına çıkan oldukça özgün içerikleri var. Kanal, günlük hayatımıza uyarlayabileceğimiz, tecrübe edilmiş pek çok pratik fikri ve ev sahiplerinin özgün yaşam şeklini de izleyiciye aktarıyor.

    2) Serilerden seri seç

    ARCHITECTURAL DIGEST

    3.52 milyon takipçi

    Takipçi sayısıyla öne çıkan Architectural Digest'te farklı serilerde, farklı içeriklere ulaşabilirsiniz. Mimar veya içmimarlar tarafından tasarlanmış ünlü kişilerin yaşam alanlarını kendilerinden dinlemek için 'Open Door'ları izleyebilir, 'Unique Spaces' serileriyle de eşi benzeri bulunmayan evlerin hikayelerine tanık olabilirsiniz.

    3) Neşeli projeler

    EVİM DERGİSİ

    17.3 bin takipçi

    Burcunuza göre dekorasyon önerilerinden tutun da evde kendi kendinize yapabileceğiniz neşeli projelere kadar pek çok pratik fikir veren videolar bulacağınız Evim Dergisi YouTube kanalı da en çok izlenenlerden. Yaşam alanlarındaki değişimi izlemek insanlara ilham veriyor.

    4) İşlevsel mekanlar

    İÇMİMAR BERNA

    280 bin takipçi

    Öğretici ev turlarıyla öne çıkan bu kanalda, içmimar Berna Acar Kasırga'yı kimi zaman bir apartman dairesinde usta titizliğinde uygulama detaylarını incelerken, kimi zaman bir kafenin işleyiş ve fonksiyonunu sorgularken görebiliyoruz. İşlevsel mekan kullanımları için oldukça bilgilendirici kanallardan.

    5) Avustralya stili

    THREE BIRDS RENOVATIONS

    176 bin takipçi

    Melda Narmanlı tavsiye ediyor: "Özellikle yazlık evlerin dekorasyonunda Avustralya ve Byron Beach stilini çok sevdiğim için, kurumsal kariyerlerini bırakıp mekan tasarımına başlayan ve bitirdikleri projelerle ilgili deneyimlerini paylaşan üç genç annenin Three Birds Renovations hesabı çok hoşuma gidiyor."

    6) Uygun bütçeli işler

    ERSİN DOĞAN

    14.8 bin takipçi

    'Kendin Yap' akımının öncülerinden biri olan Ersin Doğan'ın kanalı, izleyiciye uygun fiyatlı projeler sunuyor. Kimi zaman dekor için bir makrome ürünü yapımı, kimi zaman bir yatak odası yenilemesiyle oldukça ufuk açıcı.

    7) Fiyat bilgisi de var

    REFINERY29 / SWEET DIGS:

    2.64 milyon takipçi

    Odağında kadın bulunan YouTube kanalının 'Sweet Digs' serisinde ABD'de farklı evlere konuk oluyorsunuz. Diğer kanallarda pek sık rastlanmayan bir özelliği var. Ev sahiplerinin kendi anlatımlarıyla küçük bir objeden ev kirasına kadar tasarımın finansal boyutunu da öğreniyorsunuz.

    8) Haber portalı gibi

    DEZEEN

    149 bin takipçi

    Dezeen, hem profesyoneller hem de tasarıma ilgi duyanlar için bir açık kaynak. Nitelikli ürünlerden iç mekan tasarımlarına, tasarımcıların röportajlarından podcast'lere takip edebileceğiniz bir haber portalı demek mümkün. Dezeen editörlerinin süzgecinden geçmiş işler, tasarımcılar için güçlü bir bilgi kaynağı.

    9) Az al, uzun kullan

    USE LESS

    185 bin takipçi

    Danimarkalı Signe Hansen'in Use Less isimli kanalında COVID-19 döneminde evde sadeleştirme, detoks ve düzenleme yapmak için güzel videolar var. Kanal, İskandinav minimalizmi doğrultusunda dekorasyon örnekleri sunuyor. Mottosu: Daha seçici ol, daha az al ve daha uzun kullan.

    10) Sınırlar kalkıyor

    ARTIMEKAN

    3.1 bin takipçi

    Art'ı Mekan dergisinin kanalında profesyonellerden tasarımlarını gerçekleştirdikleri evlerin hikayelerini dinleyebiliyorsunuz. Mimar Dicle Hökenek, "Ev sahibinin talepleri ve tasarımcının farklı çözüm önerilerini dinlediğinizde kendi eviniz için de

    ufuk açıcı örneklerle karşılaşabilirsiniz" diyor.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Avustralya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title