Haberler

Kendi Evine İlk Balyozu Vurdu

Kayseri'de Gece Kondu Bölgesinde Davul-zurna Eşliğinde Gerçekleştirilen Yıkım Töreninde, Bir Gecekondu Sahibi Kendi Evine İlk Balyozu Vurdu.

Kayseri'de gece kondu bölgesinde davul-zurna eşliğinde gerçekleştirilen yıkım töreninde, bir gecekondu sahibi kendi evine ilk balyozu vurdu.

Uğurevler Mahallesi'nde bulunan gecekondu bölgesinin daha modern binalara kavuşması için ilk adım atıldı. Kocasinan Belediyesi ve Altay Konut Yapı Kooperatifi tarafından ortaklaşa düzenlenen yıkım töreni, davul-zurna eşliğinde gerçekleştirildi. Modern bir eve kavuşmak isteyen gecekondu sahiplerinden Kamil Aktaş, 1990 yılında kendi yaptığı gecekondusunun yıkımı için ilk balyozu vurdu. Aktaş, yeni ve daha modern bir eve sahip olabilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Aktaş'ın kendi evine balyozu vurmasının ardından Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ikinci balyozu vurarak, yıkım işlemini resmen başlattı.

Törende konuşan Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Delibaş, gecekonduları yıkarak yerlerine modern binaların yapılmasına katkıda bulunan Kocasinan Belediyesi'ne teşekkür etti.

Başkan Bekir Yıldız ise yaptığı konuşmada, Uğurevler Mahallesi'nin önemli dertlerinden biri olan gecekondu problemini en iyi şekilde çözdüklerini belirterek, "Bölgedeki altyapı çalışmaları çözülmüş vaziyettedir. Ulaşım bakımından son derece rahat ve raylı sisteme 1 dakikalık uzaklıkta olan bu bölge için arsa sahipleri gerekli fedakarlıkları yapmalı" dedi.

(YS-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title