Haberler

ANTALYA Polis, Rusça ve İngilizce maske uyarısı yaptı, turistler duyarsız kalmadı

Güncelleme:

Polis, Rusça ve İngilizce maske uyarısı yaptı, turistler duyarsız kalmadı*- Antalya'nın Kemer ilçesinde, maske takmanın zorunlu hale gelmesinin ardından Emniyet Müdürlüğü ekipleri gün boyu araçlardan 3 dilde anons yaparak, maske uyarısında bulundu.

Polis, Rusça ve İngilizce maske uyarısı yaptı, turistler duyarsız kalmadı

*- Antalya'nın Kemer ilçesinde, maske takmanın zorunlu hale gelmesinin ardından Emniyet Müdürlüğü ekipleri gün boyu araçlardan 3 dilde anons yaparak, maske uyarısında bulundu.

*- Polis ekipleri, ilçeye tatile gelen ve maske uyarılarını dikkate alan yabancı turistlere teşekkür ederken, turistler de uygulamanın yerinde olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle ülke genelinde meskenler hariç tüm alanlarda maske takmak zorunlu hale getirilirken, Türk turizminin en önemli noktalarından Antalya'nın Kemer ilçesinde bu kurala vatandaşın yanı sıra, yabancı turistler de önem gösterdi. Bu bağlamda belediye tarafından sürekli maske takılması yönünde anonslar yapılırken, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polisler ise otomobille gezerek Türkçe, İngilizce ve Rusça anonslar yaparak ilçede tatilde bulunan yerli ve yabancı turistleri de maskelerini takmaları konusunda uyardı.

POLİSTEN TURİSTLERE TEŞEKKÜR

Uyarıların ardından ilçe merkezinde bulunan ve her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Ayışığı Parkı'na giden Toplum Destekli Polisler ve Yunus timi burada da maske zorunluluğu konusunda denetlemelerde bulundu. Sahile giden birçok turistin maske taktığını gören polis ekipleri, turistlere teşekkür ve tebrik etti. Maskesi olmayan ya da uzun süre maskelerini değiştiremeyen turistlere polis maske verdi. Polisin maske taktığı için teşekkür ettiği turist ailenin küçük çocuğu ise bu ilgiden dolayı polislere yumruk ile tokalaşarak selam verdi.

Kemer'e bağlı Çıralı'da turizmci Şahban Acar (43), "Emniyet mensuplarının bu uygulamasını yürekten kutluyorum. Sonuçta bizler için yapıyorlar. Oturup bir ağaç gölgesinde onlar da çay içebilir sıcakta. Bu emeklerinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Yani bütün vatandaşların buna riayet etmesi lazım. Kendi sağlığımız için. Yani hepimizin bir ailesi var, en azından dışarıdan aldığın zaman karşı tarafa bulaştırmamak adına kendimiz için onu uygulamak zorundayız. Bu her bir vatandaşın bence zorunlu bir görevi olması lazım. Birilerinden beklemeyelim. Vatandaş olarak duyarlı olmamız lazım" dedi.

'BİZİM RUSYA'DA DA ÖYLE'

Rusya'nın başkenti Moskova'dan tatil için gelen Elena Kukina (62), "Bu bence gerekli. Çünkü insanlar hasta olabilir herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde. Burası nasılsa bizim Rusya'da da öyle maske konusunda. Olması gerekli bence de" diye konuştu.

Aslen Azerbaycan asıllı olan fakat Rusya'da yaşayan ve tatil için arkadaşlarıyla birlikte Kemer'e gelen Nurlan Godjayev (27), "Buraya geldiğimizde dün akşam otelde bize maske konusunda bilgi verdiler ve dün geceden itibaren maskesiz hiçbir yere çıkamayacağımızı söylediler. Polis zaten her yerde kontrol yapıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Müdürlüğü Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title