Haberler

Kemer Belediyesi'nde Rüşvet Operasyonu

Güncelleme:

Antalya'da Kemer Belediyesi'ne yönelik operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.

Antalya'da Kemer Belediyesi'ne yönelik operasyonun ayrıntıları ortaya çıkarken, gözaltına alınan 9 şüpheliNin imara aykırı yapılan 41 otelin sahiplerini rüşvete zorladığı ve festivale katkı adı para alındığı öne sürüldü.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin bir yılı aşkın süredir teknik ve fiziki takibin ardından başlattığı operasyon kapsamında Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, Ruhsat Müdürü Erdoğan O., Zabıta Müdürü İsmail C., danışmanlar Galip Ç. ve Salim U., Fen İşleri Müdürü Nuray M., Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) eski Başkanı Turan B., disko sahibi Rus işadamı Aleksander İ. ve Ömer N. gözaltına alındı.

Şüphelilerin, Kemer bölgesinde imar yasasına aykırı yapılan 41 otelle ilgili gerekli işlemi yapmadığı, sahiplerini rüşvet vermeye zorladıkları ve 'irtikap' suçunu işledikleri ileri sürüldü. İmara aykırı otel ve eğlence yeri sahiplerinden Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen Nar Festivali'ne yardım adı altında 10 bin lira ile 50 bin lira arasında rüşvet aldığı da iddialar arasında yer aldı.

Operasyon kapsamında Kemer Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Nar Festivali'ne katılan sanatçılara ödenen paralar da incelemeye alındı. Polis, sanatçıların isimleri festival komisyonunun hazırladığı listede olmamasına rağmen paranın nasıl ödendiği araştırılıyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde halen sorguları süren 9 şüpheli, 'suç işlemek amacıyla suç örgütü kurmak', 'haksız kazanç elde etmek', 'rüşvet', 'imar kirliliğine neden olma', 'irtikap', 'ihaleye fesat karıştırma', 'resmi belgede sahtecilik', 'görevi kötüye kullanma', 'özel belgede sahtecilik', 'resmi belgeyi yok etme, gizleme' suçlamasıyla yarın adliyeye sevk edilecek. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Gül Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title