Haberler

Kemanın genç yıldızları Millî Reasürans'ta parlayacak

Güncelleme:

İş Sanat'ın Millî Reasürans'ta düzenlediği Parlayan Yıldızlar serisinin şubat ayındaki konukları genç keman sanatçıları Gamze Erengönül ve Yiğit Karataş olacak.

İş Sanat'ın Millî Reasürans'ta düzenlediği Parlayan Yıldızlar konser serisinin şubat ayındaki konukları genç ve yetenekli keman sanatçıları Gamze Erengönül ve Yiğit Karataş olacak.

Keman eğitimine Veniamin Warshavsky ile başlayıp, babası Prof. Zeynur Erengönül ile sürdüren Gamze Erengönül, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı, 2012 yılında okul birincisi olarak bitirdi. Solistlik kariyerine 11 yaşında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde çalarak başlayan sanatçı, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda Sanatta Yeterlilik eğitimini sürdürüyor.

Keman çalışmalarına 11 yaşında, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Alper Özcan ile başlayan Yiğit Karataş ise 2008'de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın sınavlarını kazanarak eğitimini Veniamin Warshavsky ile sürdürdü. 2010 yılında 4. Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışması'nda Türkiye birinciliğine layık görülen Karataş, eğitimine Manhattan School of Music'te devam ediyor.

Erengönül ve Karataş'ın özel hazırladıkları repertuvar ile dinleyicilerine enstrüman hakimiyetlerini sergileyecekleri konser 27 Şubat 2017, Pazartesi akşamı saat 20.30'da gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mersin Üniversitesi Karataş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title