Haberler

Kemalpaşa'da Köylüler, Kosbi'yi Protesto Etti

İzmir'in Kemalpaşa İlçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nin (kosbi), 'Usulsüz Kamulaştırma Yaptığını' İddia Eden Bir Grup Köylü, Düzenledikleri Eylemle Uygulamaları Protesto Etti

İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nin (KOSBİ), 'usulsüz kamulaştırma yaptığını' iddia eden bir grup köylü, düzenledikleri eylemle uygulamaları protesto etti.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin (KOSBİ) kumalaştırma uygulamaları, Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, KOSBİ yönetimi ve kamulaştırmaların söz konusu olduğu Yenmiş, Ansızca ve Kuyucak köylerinin muhtarlarının katılımıyla Kemalpaşa Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda ele alındı.

Toplantının yapıldığı saatlerde Yenmiş, Ansızca ve Kuyucak köylerinden gelerek Hükümet Konağı bahçesinde toplanan bir grup, protesto eylemi yaptı.

Köylüler, toplantı süresince 'KOSBİ'nin usulsüz kamulaştırma gerçekleştirdiği ve tarım arazilerinin sanayi arazisi yapıldığı' iddiasıyla devam ettikleri eylemde, 'Kiraz festivali mi, cıvata festivali mi yapacaksınız?', 'KOSBİ'ye hayır' ve 'KOSBİ'yi istemiyoruz' yazılı döviz ve pankartlar açtı.

Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, KOSBİ yönetimi ile bir araya gelerek organize sanayinin sınırları konusunu ele aldıklarını belirterek, şunları kaydetti: 'Herkes karşılıklı düşüncelerini, fikirlerini söyledi. Ben, faydalı bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Buradaki toplantıdan sonra da köylümüz kendi içinde buradaki toplantıda konuşulan şeyleri değerlendirecekler. Önümüzdeki hafta içinde KOSBİ veya köyde bir toplantı daha yapacağız. Bu toplantıda inşallah sağlıklı bir sonuca hep birlikte ulaşırlar. İyi ve faydalı bir toplantı oldu. Bir sonraki toplantıda herkesin mutlu olacağı bir netice göreceğiz.'

Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da çok olumlu bir toplantı olduğunu ifade ederek, 'KOSBİ'yi öcü gibi görmeyin. KOSBİ de belli bir kurula sahip, kendi başına iş yapmayan bir kurumdur. Bu bilgilendirme çok iyi oldu. Önümüzdeki günlerde tekrar KOSBİ ile köydeki arkadaşlarımız bir araya gelecekler. Haritalardan bakacaklar. Ne olacağına orada karar vereceğiz. Onlar da toplantıdan mutlu ayrıldılar. Bu ülke bizim ülkemiz, Kemalpaşa bizim Kemalpaşa'mız. Ortak bir çözüm bulacağız' diye konuştu.

- KAYMAKAM TOPAL, KÖYLÜLERE BİLGİ VERDİ-

Kaymakam Yüksel Topal, toplantının tamamlanmasının ardından Hükümet Konağı'nın bahçesinde eylem yapan köylülerin yanına giderek, onlara bilgi verdi.

Köylülere, 'Sıkıntılarınızı, endişenizi ve neden burada olduğunuzu biliyoruz' diye seslenen Topal, şunları söyledi: 'Sizin adınıza muhtarlarınız ve ihtiyar heyeti üyeleriniz ile KOSBİ temsilcilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik. Meseleyi genel hatlarıyla biliyoruz. Vatandaşın endişesi, korkusu ve istediği nedir? Eğer siz ekip biçtiğiniz arazilerinizi bundan sonra da ekip biçmek istiyorsanız, sanayi bölgesinin içinde kalmak istemiyoruz diyorsanız, önümüzdeki günlerde kararınızı verin. Ortak kararınız doğrultusunda biz de karar veririz' dedi.

Kaymakam Topal, Yenmiş köylülerinden Hüseyin Özcan'ın 'Biz tarımdan başka bir iş yapamayız. Kaymakam Bey siz bizlere yardımcı olun' demesi üzerine, 'Biz sizlerin endişe ve sıkıntılarınızı tartışıp konuştuk. Karar size ait olacak. Bunun kararını siz vereceksiniz. Siz ne uygun görürseniz biz onu uygulamaya koyarız' dedi.

Eylemci köylüler, Kaymakam Yüksel Topal'ın açıklamasının ardından dağıldı.

(OSM-UFK-GLC-GLZ-BER) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title