Haberler

Kemal'e Umut Işığı Doğdu

Nürnberg'de 9 kez ameliyat olmasına rağmen beynindeki tümörden kurtulamayan 11 yaşındaki Kemal Arık için Köln'de umut ışığı doğdu.

Nürnberg'de 9 kez ameliyat olmasına rağmen beynindeki tümörden kurtulamayan 11 yaşındaki Kemal Arık için Köln'de umut ışığı doğdu. Kemal, kansere karşı geliştirilen ve geçtiğimiz yıl tıpta Nobel ödülü alan bir yöntemle tedavi edilmeye başlandı.

Almanya'nın Nürnberg kentinde 9 kez ameliyat olduğu beyin tümöründen bir türlü kurtulamayan 11 yaşındaki Kemal Arık'a Köln'de umut ışığı doğdu. Doktorların umudunu kestiği küçük Kemal'in yaşaması için ailesi tarafından Köln'deki Medical Center'e getirilen Türk çocuğuna, kansere karşı geliştirilen, 2011 yılında tıpta Nobel ödülü alan yeni tedavi yöntemi uygulanmaya başlandı.

İçinde kemoterapi barındırmayan güçlü bir sistem olan 'Dentritik Hücre Tedavisi' uygulanan Kemal'in durumuyla ilgili açıklama yapan klinikte çalışan ve kök hücre konusunda uzman olan genel cerrah Yadigar Genç, 'Son on yıl içinde 5 binin üzerinde hastayı ele aldığımızda, tedavi şansı tükenen tümörlü vakalarda bu yöntem sayesinde yüzde 30 ila 48 arasında bir başarı elde ettikö dedi.

UMUTLUYUZ

Hastalara, kendi kanlarından üretilen ve içinde kimyasal madde bulunmayan kanser aşısı yaptıklarını belirten Dr.Genç, şunları söyledi: 'Hastadan alınan kandaki kök hücreler özel laboratuvarlarda dendritik hücre denilen özel hücrelere dönüştürülüyor. Bu hücreler kanser hücrelerinin yüzey yapılarına karşı duyarlı hale getirilip enjekte ile tekrar hastaya veriliyor. Yapılan tedavinin hiçbir yan etkisi yok. Hasta klinikte yatmadan ayakta tedavisi yapılıyor. Bugün burada Kemal'i muayene edip kan aldık. Şu anda tedavide ilk aşama olarak kendisinde lokal hipertermi cihazı ile kanserli bölgeye elektro magnetik dalgalar vererek kitleyi küçültmeye yönelik çalışma yapılıyor. Böylece Kemal'in tedavisine resmen başlamış olduk. Hastanın durumuna göre 1 ila 3'er haftalık aralarla 4 veya 6 seanslık bir aşı tedavisi uygulayacağız. Olumlu bir sonuç alacağımızı ümit ediyorum.ö

HASTALIK KASASI ÖDEMİYOR

Üç yaşından beri beyin tümörüne karşı mücadele veren Kemal Arık, 9 kez ameliyat olduğu gerekçesiyle hastalık kasası bundan sonra yapılacak tedavileri karşılamıyor. Tüm umudunu Köln'deki özel kliniğe bağlayan Kemal için Arık ailesi ve yakınları, tedavi masrafı için gerekli 32 bin Euro'yu bir araya getirmek için uğraşıyor. Kemal için açılan yardım kampanyalarından paranın küçük bir bölümünün sağlandığını belirten ailesi, oğullarının tekrar sağlığa kavuşması için gece gündüz dua ediyor. Duyarlı vatandaşların yardımını beklediklerini belirten Gülay ve Orhan Arık çifti, 'Başta bu süreç içerisinde bizi yalnız bırakmayan çocuk doktorumuz İnce Yaylagül olmak üzere, maddi ve manevi destek veren herkese, burada tedavisini sağlayan Yadigar Genç'e minnettarlarımızı sunarız. İnşallah bu tedaviler olumlu bir sonuç verir de yavrumuz tekrar sağlığına kavuşur. Allah kimseye böyle bir dert vermesin' dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title