Haberler

Kelkit'teki Trafik Kazası Davası

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 11 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına ilişkin davaya devam edildi.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 11 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına ilişkin davaya devam edildi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan kamyon sürücüsü Necati Karuç (32) katıldı.

Kazadan yaralı kurtulan İsa Fidan ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada sanık avukatlarından İbrahim Taşdemir ile müşteki avukatlarından Mustafa Çağatay Çağan, Şenol Yılmaz, Mustafa Sümer, Metin Aslan, Ömer Ersoy Süzer hazır bulundu.

Duruşmada, söz alan sanık avukatı Taşdemir, dava dosyasının Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesinden dolayı geç gelebileceğini belirterek, sanığın tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, ifadeleri alınamayan müştekilerin beyanlarının alınması için yazılan talimat yazılarının cevabının beklenmesine ve dosyadaki diğer eksik hususların giderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

-Kelkit'teki trafik kazası-

Kelkit ilçesine bağlı Ağıl köyü mevkisinde 2 Ekim 2012 tarihinde, Erzincan'dan Kelkit'e giden Halis Keskin yönetimindeki 29 M 0413 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen Necati Karuç'un kullandığı 06 BF 7059 plakalı kamyon çarpışmıştı.

Kazada, minibüs şoförü Keskin (53) ile minibüste yolcu olarak bulunan Rıdvan Serici (33), Yüksel Gür (41), Mehmet Alkan (67), Elif Şahan (19), Güngör Altıntaş

(52), Ahmet Erenler (57), Temel Keskinoğlu (78), Ömer Sarıca (53), Fırat Çelik

(25) ve Süleyman Şanlı (46) hayatını kaybetmişti. Kamyon şoförü Karuç ile minibüsteki yolcu İsa Fidan (23) ise yaralanmıştı.

Kaza sonrası kamyon şoförü Karuç hakkında "taksirle birden çok kişinin ölümüne sebep olma", "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" ile "alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında araç kullanma" suçlarından dava açılmıştı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Taşdemir Yılmaz Mustafa Gümüşhane Kelkit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title