Haberler

Kelebek Operasyonu Davası'nda Karar

Kelebek Operasyonu Kapsamında Tutuklu Bulunan Sedat Peker ve Kardeşi Atilla Peker ile Birlikte 109 Sanığın Yargılandığı Dava Karara Bağlandı. Sedat Peker, Toplam 14 Yıl 5 Ay 10 Gün Hapis Cezası Aldı.

Kelebek Operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Sedat Peker ve kardeşi Atilla Peker ile birlikte 109 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Sedat Peker, toplam 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası aldı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Sedat Peker, Atilla Peker ile Vedat Peker, Olgun Peker Avukat Şirin Berk, Avukat Hakkı Kurtuluş'un da aralarında bulunduğu 42 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada söz alan tutuklu sanık Sedat Peker, "Vereceğiniz karar olumlu ya da olumsuz olsun, adaletinizden razıyım" dedi. Peker son sözünde ise, "Takdir mahkemenin" diye konuştu. Duruşmada söz alan diğer tutuklu sanık Atilla Peker ise, haklarındaki suçlamaların komplo olduğunu savunarak beraatini istedi. Duruşmada son savunmaları ve son sözleri sorulan sanıklardan Mecnun Odyakmaz, "Sedat Peker'in yakını olmanın bedelini ödemeye hazırım" dedi. 4 saatlik bir aranın ardından davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Sedat Peker'i suç örgütü kurarak yöneticisi olmak suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün, müşteki Yusuf Altay'a karşı gaspa eksik teşebbüs suçundan 4 yıl 2 ay, Yusuf Altay'a karşı hürriyeti tahdit suçundan 3 yıl 4 ay, Arif Kandemir'e karşı hürriyeti tahdit suçundan 1 yıl 8 ay ve özel evrakta sahtecilik suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Toplam 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası alan Peker'in diğer suçlardan beraatine karar verildi.

Mahkeme, Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in ise, suç örgütüne üye olmak, Yusuf Altay'a karşı gaspa teşebbüs, Yusuf Altay'a karşı hürriyeti tahdit ve silah bulundurmak suçlarından toplam 9 yıl 4 ay 15 gün hapsine hükmetti. Avukat Şirin Berk, gaspa teşebbüsü azmettirmek ve hürriyeti tahdit suçlarından 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılırken, Avukat Çağatay Özdemir ve Hakkı Kurtuluş'un örgüt üyeliğinden aldığı 1'er yıl 15'er günlük hapis cezası da iyi halleri gözönüne alınarak ertelendi. Sedat Peker'in ağabeyi Vedat Peker, örgüte üye olmak suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası alırken, 37 sanık da beraat etti.

Sedat Peker'i adliye kapısında bekleyen bazı yakınları ve avukatları gözyaşlarını tutamadı. Kararın açıklanmasının ardından Peker'i bekleyen yaklaşık 300 kişilik grup, "Ya Allah, Bismillah, Allahu Ekber" sloganları attı. Sedat Peker cezaevi aracına bindirilirken adliye önünde toplanan grup bu kez de "Seninle gurur duyuyoruz" diye bağırdı. Adliye önünden caddeye kadar cezaevi aracını takip eden grup, "Hepimiz Türk'üz", "Reisimiz sensin", "Reis çok yaşa" sloganları attı.

(YM-AS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title