Haberler

Kelebek Hastası Genç Kız, Kendini Hayata Kapatmış 'Kelebeklerin' Sesi Olmak İstiyor

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde ikamet eden kelebek hastası Nebahat Tanrıkulu, kendisini gibi kelebek hastalığına yakalanmış ve kendini hayata kapatmış kelebek hastası kişilerin sesi olmaya çalışıyor.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ikamet eden kelebek hastası Nebahat Tanrıkulu, kendisini gibi kelebek hastalığına yakalanmış ve kendini hayata kapatmış kelebek hastası kişilerin sesi olmaya çalışıyor.

Hastalığının tıptaki adının 'Epidermolizis Bülloza' halk arasındaki isminin ise kelebek hastalığı olduğunu belirten Nebahat Tanrıkulu (25) bu hastalığın genetik bir hastalık olduğunu ve tedavisinin bulunmadığını kaydetti.

"Kelebek kanadı kadar hassas bir cilde sahip olduğumuz için halk arasında kelebek hastalığı deniyor" diyen Tanrıkulu, "Sürekli su kabarcıkları oluşuyor vücudumuzda. Derin yaralara neden oluyor bu da ağrılar ve sızılar oluşturuyor. Hastalık halk arasında çok bilinmiyor, bilinmediği tanınmadığı için de topluma çıkamıyoruz. Çok dışlanıyoruz. Sosyal hayatımız yok. Hayatımız sürekli bir oda içerisinde geçiyor. Bu hastalık çok zor bir hastalık hem bakım gerektiriyor hem de empati gerektiriyor. Psikoloji açısından çok destek alınması gerekiyor ve hekimler tarafından da çok bilgilendirilmesi gerekiyor. Halktan çok hekimler zorluk çekiyor" dedi.

Kelebek hastaları olarak toplumdan çok uzak kaldıklarını kaydeden Nebahat Tanrıkulu, "Sağ olsun devletimiz çok yardımcı oluyor ama henüz sesimizi duyuramıyoruz. O yüzden hem hekim hem de toplum arasında çok uzağız. Ben 25 yaşındayım. Birçok zorluk çektim, çekiyorum da daha doğrusu. Bu hastalık çok iyi bakım gerektiriyor. Bu iyi bakım da maddiyat gerektiriyor. Çünkü yara örtüleri lazım. Kremler lazım. Bunları herkes kendisi karşılayamaz. O yüzden devletin el atmasını istiyoruz. Gelecek kelebeklerimiz için ses olmak istiyorum. Gelecek kelebeklerin ve şu an kendini hayata kapatmış kelebeklerin sesi olmak istiyorum onları hayata bağlamak istiyorum. Artık bizim de bir hayatımız olmalı, dışlanmamalıyız" diye konuştu.

Tedavisi olmayan bu hastalıkta hastaların ne kadar yaşadığı konusunda da bilgi veren Tanrıkulu, "Eğer çok iyi bakım yapılırsa, toplum arasında dışlanmazsa, psikolojik açıdan çok rahat olursa çok ileriye gidebilir. 30'lu yaşlara, 60'lı yaşlara kadar yaşayanlar var. Bu da çok iyi bakım yapılırsa. Maddi gücün yetmesi lazım. Halk arasında da dışlanmaması lazım. Birçok arkadaşım hastaneye gitmeye korkuyor. Çünkü sürekli gözler onların üzerinde" şeklinde konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Tekirdağ Çorlu Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title