Haberler

Kelebeğin Rüyasına Yolculuk" Tanıtım Çalışması

"Kelebeğin Rüyasına Yolculuk" tanıtım çalışması Heyet, Gökgöl Mağarası ve Maden Müzesini gezdiZONGULDAK - Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan "Kelebeğin Rüyasına Yolculuk" isimli tanıtım çalışması Gökgöl Mağarası ve Maden Müzesi gezisi ile...

"Kelebeğin Rüyasına Yolculuk" tanıtım çalışması

Heyet, Gökgöl Mağarası ve Maden Müzesini gezdi

ZONGULDAK - Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan "Kelebeğin Rüyasına Yolculuk" isimli tanıtım çalışması Gökgöl Mağarası ve Maden Müzesi gezisi ile devam etti.

Proje kapsamında içlerinde tur firması temsilcileri, basın mensupları, akademisyenler, blogger ve bir sosyal medya fenomeninin bulunduğu kafile, Zonguldak, Karabük ve Bartın illerini kapsayacak gezisini Zonguldak kent merkezinde sürdürdü.

5 Mayıs Cuma günü Zonguldak'ta son bulacak organizasyon kapsamında tren, tekne ve karayolu seyahatleriyle Safranbolu, Karabük, Yenice, Amasra, Bartın, Filyos, Zonguldak, Ereğli gibi yerlerin turistik yüzünün ön plana çıkartılarak ulusal platformlarda bilinirliğinin artması amaçlanıyor.

Heyet, Amasra ziyaretinin ardından Zonguldak kent merkezine geldi. Gökgöl Mağarası'nı ziyaret eden heyet ardından eğitim ocağını gezdi. Ziyaretlerde madencilik sektörünün tarihi anlatıldı. Proje ekibinde yer alan tarihçi-yazar, maden mühendisi Ekrem Murat Zaman, katılımcılara kömürün bulunuşundan bu yana geçen süreci anlattı.

Proje ile bölgenin doğal güzellikleri, ormanı ve mağaralarıyla turizm potansiyelinin amaçlandığını ifade eden Zaman, "Ankara'da Irmaktan başlayıp Zonguldak'a kadar uzanan kömüre giden demiryolunun çevresindeki sanayi tesislerini ve Türkiye'nin ekonomik mucizesini bir taraftan anlatırken eski kömür havzasıyla özdeş Bartın ve Karabük'ü de içine alan Zonguldak'ı tur şirketlerine, tur acente ve rehberlerine tanıtarak bu bölgeye ve Zonguldak'ın önemli bir turizm potansiyeli olduğunu, sanayi, endüstri yapıları ve sosyal tesisleriyle bu bölgenin özellikle doğal güzellikleriyle, ormanıyla, mağaralarıyla buranın turizm potansiyelini tarihe, kültüre döküp bu kültürü de turizmle pazarlamaya çalışıyoruz" dedi.

"Olumlu tepkiler aldık"

Zonguldak-Bartın-Karabük'ün yer aldığı kapsamlı organizasyonda olumlu tepkiler aldıklarının altını çizen Zaman, "Amacımız Türkiye'nin bu konuda uzmanlarına, bölgemizi sadece Zonguldak diye de düşünülmedi. Kömüre giden demiryoluydu bu. Eski Zonguldak'ı üç iliyle ilgilendiren bir demiryoluydu bu. Bu demiryolu Amasra'da bir bölge kömür havzası, Ereğli'de bir bölge demir havzası. Bu kömür havzasına hizmet veren deniz yoluyla, demir yoluyla bir Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranların yatırımı vardı. Bugünkü geldiğimiz noktada artık turizm potansiyelini ön plana çıkartıp, tur şirketlerine, tur acentelerine bu dört günlük programla anlatmaya çalıştık. Bu amaçla Safranbolu'dan başladık. Çok iyi bir organizasyonla BAKKA'nın organize bu çok kapsamlı organizasyonla, Safranbolu'dan Yenice'ye, Filyos'a, Amasra'ya her bölgede önceden projeye göre tespit edilmiş ve turizm potansiyeli olan turist çekme potansiyeli olan bütün yerleri sanayi sosyal tesisleriyle tanıtıp Zonguldak'a kadar ulaştık. Şu ana kadar iki tur şirketi tur düzenleyeceğini ifade etti. Diğerleri de çok olumlu baktılar. Bu olumlu bakış açısı hem tur şirketleri, hem rehberler hem de katılımcılar için Türkiye genelinde bir tanıtıma dönüşecek. Zaten burada Zonguldak vilayetinin de yapmak istediği şey buydu. Biz tarihimize inanıyoruz, güveniyoruz. Kültürümüze de inanıyoruz. Şu ana kadar çok olumlu tepkiler aldık" diye konuştu.

Heyet, ziyaretler kapsamında Üzülmez Kültür Vadisi projesinin hayata geçirileceği alan başta olmak üzere çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Zonguldak Valiliği Batı Karadeniz Karabük Bartın Genel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title