Haberler

KEİ İçişleri Bakanları 9. Toplantısı

Güncelleme:

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Üye Devletleri İçişleri Bakanları 9. Toplantısı'nda sınıraşan suçların ele alındığını belirterek, "Sınıraşan suç faaliyetlerinin mümkün olan en kapsamlı şekilde önlenmesi ve ilgili suçların faillerinin belirlenmesinde, kovuşturulmasında karşılıklı bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla ortak işbirliği anlayışının geliştirilmesine yönelik niyetimizi ve irademizi toplantı vesilesiyle güçlü bir şekilde ifade etmiş bulunmaktayız" dedi.

KEİ İçişleri Bakanları 9. Toplantısı'nın ardından Türkiye, Sırbistan, Rusya, Azerbaycan, Arnavutluk ve Hırvatistan'ın içişleri bakanları ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda İçişleri Bakanı Şahin, toplantıda gündemle ilgili üye ve gözlemci ülkelerin söz aldığını ve konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi.

Belirtilen konuları üye ve gözlemci ülkelerin temsilcilerinin 21-22 Kasım'da titizlikle incelediğini belirten Şahin, uzmanların toplantı sonuçlarını ve aldığı kararları, sonuç deklarasyonuna yansıttığını bildirdi.

Bakan Şahin, sınıraşan suçlarla özellikle terörizm, kaçakçılık, insan ticareti, hafif silah kaçakçılığı, ekonomik ve mali suçlarla mücadele alanında işbirliğinin güçlendirilmesine ilişkin gündem üzerinde yoğun çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.

Toplantının, bu suçlara karşı mücadeleye katkıda bulunacağına dair inancını ifade eden Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sınıraşan suç faaliyetlerinin mümkün olan en kapsamlı şekilde önlenmesi ve ilgili suçların faillerinin belirlenmesinde, kovuşturulmasında karşılıklı bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla ortak işbirliği anlayışının geliştirilmesine yönelik niyetimizi ve irademizi toplantı vesilesiyle güçlü bir şekilde ifade etmiş bulunmaktayız. Sınıraşan suçların önlenmesi ve mücadele edilmesi yönünde hazırlanan ortak projeler ve programların geliştirilmesi amacıyla bilhassa uzmanlık ve en iyi uygulamaların değişiminin teşvik edilmesine yönelik yapılacak uluslararası ve bölgesel organizasyonların desteklenmesi konusunda da ortak irademiz mevcuttur. KEİ üye ve gözlemci ülkeleri olarak güvenlik teşkilatlarımızın ilgili departmanları arasında ilgili konuda bundan sonra sürekli iletişim halinde olunması toplantı kararı olarak belirlenmiştir."

-"Türkiye-Rusya arasında anlık güvenli paylaşımı olabilir"-

Şahin, bir gazetecinin, "Rusya ile Türkiye arasında herhangi bir anlaşma oldu mu-" şeklindeki sorusu üzerine, 12 Mayıs 2010'da imzalanan "Güvenlik İşbirliği Anlaşması"nı hatırlattı.

Ülkeler arasında güvenlik birimleri alanında teknik düzeyde ziyaretler gerçekleştiğini belirten Şahin, "Yakın tarihte Türkiye, Moskova'daki büyükelçiliği bünyesinde emniyet müşavirliğini ikdas etmiş ve emniyet müşavirini atamıştır. Aynı şekilde Rusya Federasyonu'nun ülkemizdeki büyükelçiliğinde emniyet irtibat görevlisi vardır. İki ülkenin arasında üst düzeyde güvenlik alanındaki işbirliğini güncel olarak yürütmek üzere temsilciliklerle çalışması mevcuttur. Ayrıca ülkeler arasında havaalanlarından sorumlu güvenlik birimlerinin karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı söz konusudur" diye konuştu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2011 yılının Mart ayında Rusya'dan Federal Güvenlik Servisi'nden bir heyetin terörle mücadele konusunda işbirliği yapmak üzere Türkiye'yi ziyaret ettiği hatırlatarak, ihtiyaç ve şartlara göre, iki ülke arasında anlık bilgi paylaşımının olacağını bildirdi.

Şahin, "Son toplantıda bir anlaşma oldu mu-" sorusuna karşılık, toplantıda ele alınan terörizm, kaçakçılık, insan ticareti, hafif silah kaçakçılığı, ekonomik ve mali suçlarla, siber tehdit gibi başlıklarda ortak mücadele yürütülmesi konusunda ortak deklarasyon imzalandığını dile getirdi.

Muhabir: Uğur Aslanhan

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

İdris Naim Şahin Fatma Şahin Karadeniz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title